Bono se izvinio zbog zlostavljanja u organizaciji "One"

Irski pevač Pol Hjuson poznatiji kao Bono danas se izvinio posle medijskih izveštaja da je bilo seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u nevladinoj organizaciji "One" čiji je on jedan od osnivača.
Bono je izrazio žaljenje i rekao da je "besan" posle optužbi objavljenih u britanskom listu Sandej majl i dodao da će se sastati sa žrtvama kojima želi lično da se izvini.
 
Britanski list je preneo seriju incidenata među kojima je slučaj jedne udate žene koja radi u toj organizaciji u Johanesburgu. Ta žena je rekla da je prebačena na lošije radno mesto jer je odbila seksualne odnose s jednim tanzanijskim poslanikom.
 
Bono je istakao da ta organizacija postoji upravo zbog borbe protiv zlostavljanja najsiromašnijih ljudi u najsiromašnijim delovima sveta.
 
U organizaciji "One" čije je sedište u Vašingtonu nalaze se bivši britanski premijer Dejvid Kameron i generalna direktora Fejsbuka Šeril Sandberg, kao i bogati preduzetnik Mo Ibrahim.
 
Advokati sedam bivših članica organizacije podneli su krivične prijave tražeći obeštećenje zbog pretrpljenog "emocionalnog, fizičkog i psihičkog zlostavljanja".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).