Putin potvrdio da je odobrio obaranje putničkog aviona 2014. godine

Ruski predsednik Vladimir Putin potvrdio je da je 2014. godine odobrio obaranje putničkog aviona koji je, kako mu je rečeno, nosio bombu, a meta mu je bila ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Sočiju.
U dvočasovnom dokumentarnom filmu "Putin", koji je emitovan danas, ruski predsednik pojašnjava u razgovoru sa novinarom Andrejom Kondrašovim da su mu bezbednosni službenici 7. februara 2014. godine, uoči ceremonije otvaranja ZOI, telefonom javili da je otet avion na letu iz Ukrajine ka Istanbulu i da otmičari zahtevaju da slete u Soči.
 
Kondrašov navodi da su piloti turske avio-kompanije "Pegazus" prijavili da jedan od putnika poseduje bombu i da zahteva da letelica promeni kurs ka Sočiju. Prema njegovim rečima, u avionu je bilo 110 putnika, dok je na stadionu u Sočiju ceremoniji otvaranja ZOI prisustvovalo više od 40.000 ljudi.
 
Putin je zatražio savet od bezbednosnih zvaničnika, koji su mu rekli da je prema vanrednim procedurama u sličnim situacijama predviđeno obaranje aviona.
 
"Rekao sam da deluju u skladu sa planom", rekao je Putin, dodajući da je neposredno posle toga došao na stadion u društvu sa zvaničnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta. Nekoliko minuta kasnije Putin je dobio novi telefonski poziv u kojem je obavešten da je u pitanju lažna uzbuna, da je putnik bio pijan i da je avion nastavio let ka Turskoj.
 
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da su tačni navodi izneseni u ovom dokumentarnom filmu.
  • Sever Srbije

    12.03.2018 11:13
    Pravi drzavnik!
  • Vojvosadjan

    12.03.2018 02:41
    @nele
    Po svemu sudeći niko!
  • Preambula

    12.03.2018 00:48
    Naravno da je naredio, takav je postupak-procena najmanje stete.Uvek se .kod svih drzava koristi kao zadnja mogucnost.I USA je 11.sept tako unistila bar 2 aviona puna putnika. Strah od smrti je najveci moguci ljudski strah kod vecine stanovnistva.Islamski teroristi i fanatici,,nazalost ,zbog obecanog raja zbog samozrtvovanja, obesmislili su sansu razumnog pregovaranja.
    Ovu vest plansirao je Sputnjik,propagandistickim delovanjem ,ispiranja mozga,sa ciljem obozavanja i hvaljenja odlucnosti voljenog predsednika. Jadno je hvaliti stvari koje se podrazumevaju.Naravno,slicno vazi za ostale politicare ukljucujuci naseg "reformistu".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).