Orban: Obaveza prihvatanja migranata bi uništila državu

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da vidi "neposrednu opasnost" od toga da Mađarska postane "destinacija za migrante" i upozorio da bi obaveza prihvatanja migranata finansijski "uništila državu".
"Moramo da govorimo otvoreno. Ili ćemo da potrošimo novac na razvoj ili na izgradnju raja za migrante", upozorio je Orban.
 
On je rekao da Evropska unija pravi plan u okviru kojeg će Mađarska biti obavezana "da prihvati najmanje 10.000 migranata".
 
Orban je istakao i da "imperija" američkog milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša, radi na tome da Evropu učini "kontinentom za migrante" i da će ona "napasti svakoga ko te napore ometa; ne samo Mađarsku, nego i Češku i Slovačku."
 
"Neki pokušavaju da prepune Mađarsku migrantima kako bi se država promenila na način na koji su se mnoga mesta u Evropi promenila", rekao je on.
 
Naglasio je da prihodi u mađarskoj ekonomiji treba da budu potrošeni "na Mađare, na mlade građane Mađarske, penzionere i na mađarske opštine, pre nego na migrante iz drugih zemalja".
 
"Hajde da se odupremo, da zaštitimo Mađarsku i hajde da imamo nacionalnu vladu koja će se zauzeti za državu", rekao je Orban, ukazujući na nadolazeće parlamentarne izbore u toj zemlji.
  • Moma

    12.03.2018 06:07
    ljigavci se izvljace
    Oni koji su izbeglicama unistili zivote i drzavu,sada se izvlace i poturaju EU vruc krompir kako bi je oslabili i razjedinili. Sreca da ima pametnih zemalja koje to prepoznaju.
  • Mini Me

    11.03.2018 22:35
    Niko od njih ne zeli da ostane u Madjarskoj, cista populisticka retorika. Sve i da prihvate obavezu ovi bi odmah na voz pa za Nemacku kao sto se vec desilo 2015 godine.
  • Podrška!

    11.03.2018 21:55
    Bravo Orbane!
    Tako se brani država!
    Migrante neka primaju oni koji su ih držali kao kolonije!
    (Nemačka, Francuska, Španija, Italija, Belgija, Holandija, Portugal, Engleska)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).