Saudijska Arabija osniva specijalna odeljenja za istragu korupcije

Saudijski kralj Salman naredio je osnivanje specijalnih odeljenja Državnog tužilaštva Saudijske Arabije koja bi istraživala i procesuirala slučajeve korupcije.
Saudijska Arabija osniva specijalna odeljenja za istragu korupcije
Foto: Pixabay
Državni tužilac šeik Saud al Mudžib saopštio je da je namera saudijskog kralja da poveća efikasnost i ubrza proces borbe protiv korupcije.
 
Saudijske vlasti su u novembru, u okviru istraga o korupciji, pritvorile stotine najbogatijih biznismena i članova kraljevske porodice, i držale ih u hotelu "Ric-Karlton" u Rijadu. Većina je u međuvremenu oslobođena, pošto su se finansijski nagodili sa vlastima, ali nekoliko desetina njih je i dalje pritvorena i mogu očekivati da im se sudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).