12 mrtvih u eksploziji u vojnoj bazi na Kipru

U snažnoj eksploziji koja se jutros dogodila u vojnoj bazi u mestu Zigi na jugu Kipra život je izgubilo najmanje 12 osoba, javila je kiparska državna televizija.
U snažnoj eksploziji koja se jutros dogodila u vojnoj bazi u mestu Zigi na jugu Kipra život je izgubilo najmanje 12 osoba, javila je kiparska državna televizija.

Državni radio je izvestio da je najmanje 30 osoba povređeno u eksploziji koja se dogodila u skladištu oružja koje je bilo namenjeno Iranu, a zaplenjeno je 2009. godine sa jednog broda koji je plovio pod kiparskom zastavom. Jedan neimenovani izvor iz policije ranije je rekao da je eksploziju prouzrokovao požar koji je izbio u skladištu u kojem se nalazilo 98 sanduka baruta.


Prema navodima državnog radija, vatrogasna brigada je jutros oko 4.30 sati po lokalnom vremenu pozvana da ugasi požar u blizini vojne baze Evangelos Florakis, između priobalnih gradova Limasol i Larnaka, a eksplozija se dogodila u 5.50. Očevici kažu da su veliku štetu pretrpeli automobili, kuće i restorani u obližnjem ribarskom naselju, koje je popularna turistička destinacija.

Smatra se da je zbog eksplozije došlo i do prekida u snabdevanju strujom na većem području ostrva. Požari se često događaju na Kipru tokom izuzetno suvog i toplog letnjeg perioda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.