Bajden: Da nije Trampa, nisam siguran da bih se kandidovao za izbore

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da nije siguran da bi se kandidovao za još jedan mandat da Donald Tramp nije protivkandidat.
Bajden: Da nije Trampa, nisam siguran da bih se kandidovao za izbore
Foto: Beta/AP
"Da nije Trampa nisam siguran da bih se kandidovao", rekao je Bajden juče povodom svog kandidovanja za drugi predsednički mandat 2024. godine.
 
"Ali ne možemo mu dozvoliti da pobedi", dodao je 81-ogodišnji Bajden tokom susreta sa demokratskim donatorima kod Bostona, govoreći o bivšem republikanskom predsedniku Trampu.
"Tramp se više ni ne krije. Kaže nam šta će raditi", rekao je Bajden dodajući da ako na izbore ide Tramp, onda treba i on da ide. Upitan da li bi se povukao kada bi se njegov rival povukao iz trke, Bajden je odgovorio "ne, ne sada".
 
Bajden, čija kampanja ima teškoće da uhvati zamah, odavno govori da je on u najboljem položaju da ponovo pobedi Trampa.
Bajdenove pozne godine brinu birače i on ima teškoće da plasira svoj ekonomski učinak ali redovno ponavlja da je sama demokratija u opasnosti.
 
I pored pada popularnosti, izuzimajući neko veliko iznenađenje ili ozbiljne zdravstvene probleme koji bi ga primorali da se povuče, gotovo je izvesno da će aktuelni američki predsednik pobediti u nominaciji svoje partije za demokratskog predsedničkog kandidata za izbore 2024. godine.
 
Tramp je za sada veliki favorit za predsedničkog kandidata republikanske partije.
  • Paja Patak

    06.12.2023 13:55
    Smisli bolji izgovor !
    "Bajden: Da nije Trampa, nisam siguran da bih se kandidovao za izbore"
    - Dobar izgovor para vredi ! Umesto da se skloni da mu se sugradjani i stranci više ne smeju, on se vadi se nešto mladjeg i mentalno mnogo stabilnijeg Trampa.
  • Zgubidan

    06.12.2023 10:36
    Jesam poso il sa doso….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.