VIDEO: Raste broj žrtava u demonstracijama protiv egipatskog predsednika Morsija

Broj Egipćana koji su poginuli ove sedmice u sukobima tokom demonstracija protiv islamističkog predsednika Mohameda Morsija, porastao je na 57.
Broj Egipćana koji su poginuli ove sedmice u sukobima tokom demonstracija protiv islamističkog predsednika Mohameda Morsija, porastao je na 57.

Muškarac star 26 godina ranjen je pre dva dana iz vatrenog oružja u blizini predsedničke palate u Kairu, gde su se demonstranti sukobili sa policijom, je podlegao povredama, saopštili su lekari.

Stotine ljudi su povređene u nasilju koje potresa Egipat od 24. januara, uoči druge godišnjice ustanka u kom je s vlasti svrgnut Hosni Mubarak. Tokom današnjeg dana nije bilo izveštaja o većim sukobima, tvrde bezbednosni izvori, javio je Rojters.

U međuvremenu, javnost u Egiptu potresao je slučaj jednog čoveka koji je pretučen tokom protesta u petak, nakon što je na televiziji uživo prikazano kako ga policajci vuku i maltretiraju tokom sukoba u Kairu.

Hamada Saber (50) najpre je, dok je boravio u policijskoj bolnici, rekao da su za tu torturu krivi demonstranti, koji su sa njega skinuli odeću i tukli ga, a da ga je policija spasila, ali je, pošto su mu tužioci pokazali televizijski snimak, okrivio upravo policajce, javila je agencija Frans pres.

Saberovi rođaci odmah su osporili njegovu prvu verziju događaja, ističući da je ona iznuđena, a predsedništvo je saopštilo da je snimak šokantan i naložilo je da sprovede istraga o ovom slučaju. Proteste u Egiptu podstaklo je prevashodno snažno nezadovoljstvo radom predsednika koji, kako aktivisti tvrde, pokušava da uspostavi monopol nad vlašću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.