Prodavci koji podignu cene biće kažnjeni

Argentina je danas objavila da je na dva meseca zamrzla cene robe u samouslugama, u pokušaju da zaustavi rast inflacije.
Argentina je danas objavila da je na dva meseca zamrzla cene robe u samouslugama, u pokušaju da zaustavi rast inflacije.

Zamrzavanje cena važi za sve proizvode u svim najvećim supermarketima u zemlji, uključujući trgovinske lance "Volmart", "Karfur"...

Te kompanije, koje zauzimaju 70 odsto argentinskog tržišta, postigle su sporazum sa sekretarom za trgovinu Giljermom Morenom.

Ministarstvo je poručilo potrošačima da čuvaju račune i da prijave svako povećanje cena do kojeg dođe pre 1. aprila kada ističe današnja odluka.

Prema procenama ekonomista, inflacija bi ove godine mogla da dostigne 30 odsto.

Međunarodni monetarni fond je prošle sedmice kritikovao Argentinu zbog objavljivanja netačnih ekonomskih podataka i dao joj rok do septembra da svoju statistiku uskladi s međunarodnim standardima, ili će do novembra biti isključena iz te organizacije.

  • seljak

    05.02.2013 13:14
    @cene
    Kod nas je ovakva mera zabrane podizanja cena u startu nezamisliva.
    Srbija je ovo,brale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.