Hor bečkih dečaka u velikim finansijskim problemima

Jedan od najpoznatijih horova sveta Bečki dečaci našao se pred finansijskim problemom, jer će ubuduće morati da plaća kiriju za prostorije koje koristi godinama.
Jedan od najpoznatijih horova sveta Bečki dečaci našao se pred finansijskim problemom, jer će ubuduće morati da plaća kiriju za prostorije koje koristi godinama.

Revizorska ustanova je kritikovala što Bečki dečaci ne plaćaju zakup za palatu Augarten, usled čega je uvedena kirija koja će iznositi mesečno 17.200 evra.

Predsednik Udruženja "Bečki dečaci" Valter Netig istakao je da to ne dolazi u obzir i najavio je pregovore sa saveznim vlastima, ali je potom podneo ostavku.

Krajem avgusta Netig napušta mesto predsednika Bečkih dečaka, i ističe da nema nikakve veze sa pretećim finansijskim debaklom.

On je ukazao da, po pitanju finansija, što se tiče budućnosti Bečkih dečaka situacija nije ružičasta.

Naime, hor je već dugo smešten u velelepom zdanju u drugom bečkom okrugu, čiji je vlasnik država.

Do sada hor nije morao da plaća kiriju, ali nakon jasne kritike revizorske ustanove, koja je ukazala na "skrivenu subvenciju", sada treba da počne da plaća 17.200 evra mesečno.

  • Novosađanin

    18.07.2013 06:25
    Eee
    Pomrli matori pedofili koji su finansirali sve ovo...
  • Đorđe Čvarkov

    17.07.2013 21:06
    -
    Umalo me šlag nije stefio kad sam pročit'o ovu vest!
    Eh šta ti je taj savremeni kapetalizam, u moje vreme se znao red...
  • 17.07.2013 20:30
    Samo da im crkva ne pritekne u pomoc.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.