Vašington stao zbog snega

Prognoze o skoro 30 centimetara snega bile su dovoljne da danas veći deo Vašingtona ostane zatvoren, uključujući i službe federalne vlade.
Prognoze o skoro 30 centimetara snega bile su dovoljne da danas veći deo Vašingtona ostane zatvoren, uključujući i službe federalne vlade.

Sneg je počeo da pada rano jutros u glavnom gradu SAD, a zvaničnici su upozorili stanovništvo da se drži podalje od nesigurnih, ledenih puteva. Škole ne rade, autobuski saobraćaj je mestimično obustavljen, a zaposleni u federalnim organima nisu otišli na posao.

Meteorolozi predviđaju da bi do kraja dana u Vašingtonu, Baltimoru i uopšte srednjeatlantskom regionu moglo da padne najmanje 25 centimetara snega. U Filadelfiji se predviđa 15 centimetara snega, a u delovima Nju Džerzija čak 30 centimetara.

Guverner Virdžinije proglasio je vanredno stanje. Susnežica je juče zahvatila veći deo SAD, uz kombinaciju ledene kiše i jakog snega u centralnim i istočnim državama.

Vlasti su upozorile na moguće prekide u snabdevanju strujom i poremećaje avionskog saobraćaja.

Rano jutros širom Amerike otkazano je više od 2.200 letova. Najviše problema ima na aerodromima u Vašingtonu, Njujorku i Filadelfiji. U SAD u redovnim okolnostima dnevno ima više od 30.000 letova.

  • frizzle

    03.03.2014 17:46
    putare iznenadio sneg usred zime?
    To samo kod nas ima, zar ne? Nesposobni su, ostavke, gundj-gundj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.