Krim u sklopu Rusije do 1. januara 2015.

Predsednik Rusije Vladimir Putin prosledio je Parlamentu sporazum o pridruživanju Krima Rusiji, koji je jednostrano proglasio nezavisnost od Rusije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin prosledio je Parlamentu sporazum o pridruživanju Krima Rusiji, koji je jednostrano proglasio nezavisnost od Rusije.

Putin je Parlamentu prosledio sporazum koji je juče potpisao sa premijerom Krima Sergejom Aksenovim, načelnikom Opštine Sevastopolj Aleksejom Čalijem i predsednikom Skupštine Krima Vladimirom Konstantinovim.

Prema potpisanom sporazumu, kao krajnji rok za pripajanje Krima Rusiji predviđen je 1. januar 2015. godine. U ovom periodu biće okončano i formiranje ekonomskih, socijalnih, vojnih i zakonodavnih opštih i lokalnih organa.

Inače, ruske snage zauzele su danas i drugu bazu ukrajinske mornarice u zapadnom delu Krima. Trenutno bazu u Novoozernoju napušta oko 50 ukrajinskih vojnika dok pored stoje ruski vojnici. Iznad baze vijori se ruska zastava.

Nekoliko časova ranije, oko 200 proruskih aktivista, pripadnika krimskih jedinica za samoodbranu, zauzeli su bazu ukrajinske mornarice u Sevastopolju, javile su agencije, dodajući da u akciji nije ispaljen nijedan metak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet