VIDEO: Sukob mačevima sika sa plavim i žutim turbanima

U nasilju u Zlatnom hramu u severnoj Indiji danas su izbili sukobi na 30. godišnjicu vojnog napada na taj najsvetiji hram sika.
U nasilju u Zlatnom hramu u severnoj Indiji danas su izbili sukobi na 30. godišnjicu vojnog napada na taj najsvetiji hram sika.

Najmanje dve osobe su ranjene u sukobu između dve grupe sika, sa plavim i žutim turbanima.

Na stotine sika okupilo se u hramu radi odavanja pošte ubijenima 6. juna 1984. godine u napadu vojske s ciljem da istera naoružane separatiste, koji su tražili nezavisnu državu sika.

"Danas je trebalo da imamo svečano sećanje na mučenike iz 1984. godine, što je veoma tužno", rekao je portparol radikalnog krila sika - Širomani Akali Dal, čiji su sledbenici bili umešani u nasilje.

Sukob je izbio kada su pripadnici Širomani Akali Dal insistirali da im bude omogućeno da oni prvi govore. Tada su pripadnici dve grupe sika na stepeništu hrama napali jedni druge mačevima.

Više od 400 ljudi je ubijeno u vojnom napadu pre 30 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.