Izrael: Gonićemo ubice i kazniti Hamas

Nakon što su nađena tela tri oteta izraelska tinejdžera, izraelski ministar odbrane Moše Jaalon poručio je danas da će se ući u trag ubicama i da će se Hamas kazniti za taj zločin.

Nakon što su nađena tela tri oteta izraelska tinejdžera, izraelski ministar odbrane Moše Jaalon poručio je danas da će se ući u trag ubicama i da će se Hamas kazniti za taj zločin.

"Smatramo Hamas odgovornim za otmicu i ubistvo i znamo kako da sravnimo račune s njima," upozorio je Jaalon, ponovivši zapravo pretnju koju je izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrekao sinoć.

Jaalon je nagovestio da će se nastaviti operacija na Zapadnoj obali, koja je obuhvatila hapšenje stotina Palestinaca, uglavnom pripadnika Hamasa, na Zapadnoj obali u poslednje dve i po nedelje, otkako su mladići nestali. "Nastavićemo da gonimo ubice dečaka i nećemo stati, niti ćutati dok ih ne dohvatimo", rekao je ministar.

On je uputio sučešće porodicama trojice ubijenih, rekavši da " tuga koja je njih obuzela obuzima čitavu naciju". Jaalon je pohvalio snagu roditelja dečaka koja je dala snagu izraelskoj vojsci, bezbednosnoj službi i policiji da "nastave potragu do gorkog kraja", kako je rekao.

Dvojica osumjičenih za zločin Marvan Kavasme (29) i Amar Abu Ajša (33) i dalje su u bekstvu. Izraelska policija je rano jutros upala u njihove kuće nakon sto su tela tinejdžera nađena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).