Epidemija ebole još najmanje nekoliko meseci

Zdravstvena agencija UN je saopštila da se očekuje da će najgora epidemija ebole u istoriji nastaviti da pogađa Zapadnu Afriku najmanje još "nekoliko meseci".

Zdravstvena agencija UN je saopštila da se očekuje da će najgora epidemija ebole u istoriji nastaviti da pogađa Zapadnu Afriku najmanje još "nekoliko meseci".

Zvaničnik agencije UN Keiđi Fukuda rekao je na završetku regionalnog samita ministara zdravlja posvećenog ovoj krizi da je "nemoguće dati jasan odgovor" o tome koliko daleko epidemija može da se proširi ili kada bi mogla da počne da se povlači. "Svakako očekujem da ćemo se ovom epidemijom baviti još nekoliko meseci", rekao je Fukuda.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ponovo je upozorila da je Zapadnu Afriku zahvatila do sada najsmrtonosnija epidemija ebole, saopštavajući da je broj umrlih porastao na 467, a zaraženih na 759. Najteže su pogođene Gvineja, Liberija i Sijera Leone, koje spadaju u najsiromašnije zemlje sveta, zbog čega stručnjaci apeluju na hitnu pomoć međunarodne zajednice.

Od momenta izbijanja epidemije u Gvineji u januaru, SZO je uputila 150 stručnjaka u region, ali i uprkos toj činjenici došlo je do "značajnog porasta" u broju obolelih i preminulih, navodi ta organizacija.

  • 04.07.2014 11:06
    Tako su odlučili oni koji su je posejali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).