Poginuli od bombe koju su pravili

Četvorica egipatskih islamista poginula su istočno od Kaira, dok su, na farmi jednog od viskoh članova zabranjene Muslimanske braće, pravili eksploziv, saopštila je policija.
Četvorica egipatskih islamista poginula su istočno od Kaira, dok su, na farmi jednog od viskoh članova zabranjene Muslimanske braće, pravili eksploziv, saopštila je policija.

Za sada nije poznato da li je vlasnik farme pilića, Ahmed Arafa Abdel Kadir među žrtvama, od kojih je jedna potpuno ugljenisana, a druga razneta, dodaje se u saopštenju.

Na licu mesta pronađena je i jedna neeksplodirana bomba ručne izrade, što ukazuje na to da je farma korišćena za proizvodnju eksplozivnih naprava.

Eksplozija, do koje je došlo u jednom selu u pokrajini Fajum, usledila je samo nekoliko sati pošto je devetoro ljudi povređeno u eksploziji male bombe u vozu u Aleksandriji.

Egipatske vlasti tvrde da su Muslimanska braća, svrgnutog predsednika Mohameda Mursija, umešana u bombaske napade, dok pripadnici te organizacije tvrde da je ona mirnodopska.

Islamisti su juče protestovali, obeleživši prvu godišnjicu od kada je vojska srušila Mursija s vlasti, a u sukobima između demonstranata i policije poginulo je dvoje ljudi.

  • Konfuzije

    04.07.2014 21:46
    Uci se dok si ziv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).