Koka-kola povukla reklame sa ruskih televizija

Koka-kola je povukla svoje reklame s četiri ruske televizije koje su povezane s Kremljom i s bankom koja je pod sankcijama Zapada zbog povezanosti sa ukrajinskom krizom.
Koka-kola je povukla svoje reklame s četiri ruske televizije koje su povezane s Kremljom i s bankom koja je pod sankcijama Zapada zbog povezanosti sa ukrajinskom krizom.

Koka-kola je povukla reklame s REN-TV, Pjati Kanal i Domačni, koji su deo holdinga banke Rosija koja je odmah posle pripajanja crnomorskog poluostrva Krima Rusiji stavljena pod sankcije Zapada. Četrvta televizija Zvezda, koja emituje patriotski program, pripada ruskom Ministarstvu odbrane.

Po odluci o sankcijama uvedenim banci Rosija i njenom glavnom akcioninaru Juriju Kovalčuku, američkim kompanijama se zabranjuje poslovanje s tom bankom, za koju Zapad smatra da je "lična banka funkcionera Kremlja".

Koka-kola poriče bilo kakav politički motiv za povlačenje reklama, navodeći da je odluka doneta isključivo iz ekonomskih razloga.

Koka-kola je jedan od najvećih oglašivača na ruskom tržištu, s godišnjim budžetom od 2,5 milijardi rubalja (51,7 miliona evra).

  • pera kojot

    06.08.2014 14:27
    rusija
    majka rusija treba da im se zahvali,posto ce im deca piti prirodnije sokove.koka kola je pored sekti i krompirove zlatice jedno od najvecih otkrica koje nam je amerika servirala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet