Rusija zabranila uvoz Porošenkovih slatkiša

Ruske vlasti zabranile su danas uvoz svih konditorskih proizvoda iz Ukrajine, što je najnovija uvozna zabrana Moskve usred eskalacije ukrajinske krize.
Ruske vlasti zabranile su danas uvoz svih konditorskih proizvoda iz Ukrajine, što je najnovija uvozna zabrana Moskve usred eskalacije ukrajinske krize.

Ruska agencija za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor navodi da se na ovakav potez odlučila pošto je tokom inspekcije izvršene u dve ukrajinske kompanije otkrila pogrešno označene proizvode.

"U cilju zaštite prava potrošača, Rospotrebnadzor obustavlja uvoz konditorskih proizvoda iz Ukrajine u Rusku Federaciju", navodi se u saopštenju. Ovo nije prvi put da je Moskva zabranila uvoz ukrajinski konditorskih proizvoda, pošto je još prošle godine zabranila uvoz čokolade koju proizvodi kompanija Rošen, koja je u vlasništvu ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Rusija je, takođe, prethodno zabranila uvoz širokog spektra proizvoda iz Ukrajine, poput mlečnih proizvoda, voćnih sokova i piva, zbog, kako je obrazloženo, problema sa kvalitetom.

  • 05.09.2014 14:42
    Rusija je zemlja blagostanja koje su doneli i nama kupivsi, pardon dobivsi na poklon NIS! Oseticemo u buducnosti sta znaci petljati se sa takvima!
  • 05.09.2014 13:06
    @ Švercer
    A ti si kao uopste bio negde a kamoli u Rusiji? Verujem da nisi mrdnuo iz svog sela zato i pises takve bzvz komentare.
  • Švercer

    05.09.2014 07:47
    Opet ćemo vam prodavati žvake u haustorima
    Rusi će se bolje osećati bez čokolade, sapuna, zubne paste...uvek jesu. Važno je da imaju samoljote i tenke da rokaju po susedima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.