Kinezi će javni prevoz plaćati mobilnim telefonom

Približavanjem mobilnog telefona validatoru, bez kontakta, Kinezi će moći da plate uslugu prevoza u gradskim autobusima i metrou.
Približavanjem mobilnog telefona validatoru, bez kontakta, Kinezi će moći da plate uslugu prevoza u gradskim autobusima i metrou.

Multinacionalna kompanija Gemalto, specijalizovana za digitalnu bezbednost, sa sedištem u Amsterdamu, zabeležila je snažan rast vrednosti akcija na pariskoj berzi posle objavljivanja vesti o potpisivanju ugovora sa grupacijom Čajna mobajl o plaćanju usluga javnog prevoza putem smartfona.

Tehnologijom Gemalta biće instalirana aplikacija za javni transport koja će omogućiti korisnicima ovog kineskog operatera da jednostavnim približavanjem mobilnog telefona validatoru, bez kontakta, plate uslugu prevoza u gradskim autobusima i metrou, precizirao je ovaj svetski lider u sektoru digitalne bezbednosti.

Čajna mobajl je najveći svetski mobilni operater sa blizu 800 miliona pretplatnika.

U Pekingu, svakodnevno, usluge javnog prevoza koristi više od 22 miliona ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet