Đukanović: Sarajevski atentat je teroristički akt

Za Crnu Goru nije bilo veće tragedije od Prvog svetskog rata, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je sarajevski atentat nazvao "terorističkim" činom.

Za Crnu Goru nije bilo veće tragedije od Prvog svetskog rata, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je sarajevski atentat nazvao "terorističkim" činom.

"Istorijska je činjenica da Crna Gora nije podržala teroristički akt ubistva u Sarajevu i da je smatrala da se političkim ubistvima ne može ništa rešiti", rekao je Đukanović na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata, održanoj u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Prema njegovim rečima "paradoks je da je, kao država pobednica, Crna Gora nestala sa geografske karte".

On je podsetio i na stvaranje Jugoslavije, u kojoj, kako je naveo, nije bilo mesta za crnogorsku posebnost.

"Nelegalnim odlukama nelegitimne Podgoričke skupštine, koja je suštinski bila instrument državnog prevrata u službi tuđih interesa, ugašena je crnogorska nezavisnost i dinastija", kaže Đukanović.

  • 20.11.2014 14:32
    @Crnogorac Vojvodjanin
    Vrati se ti u Crnu Goru! Lakše ćemo mi bez takvih ovde.
    Zašto si tu kad ti smeta Srbija, a imaš mogućnost svoje Crne Gore???
    Šta čekaš???
    Biće svima nama bolje, veruj mi!

    Putuj igumane!
  • Vojvosadjan

    20.11.2014 12:35
    @ovdasnji
    Aj za pocetak kreni sa "Politikinim zabavnikom"..mani se istorijskih dogadjaja, nisi im dorastao evidentno.
  • Vojvosadjan

    20.11.2014 12:33
    Od koga je (izjava) jos je i dobra.. Kad se kunes u Djida kukavni Djukanovicu procitaj njegovu "Besudnu zemlju" mada kad ste izvrnuli reci Njegosa sta cete tek uraditi sa Djilasovim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.