Meč Srbije i Belgije ipak će biti nastavljen

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je da će prekinuta utakmica evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Belgije biti nastavljena večeras u 19 sati u Nišu.
Utakmica je sinoć prekinuta zbog nestanka struje. Organizatori su pokušali da reše problem, nekoliko puta se činilo da su blizu, potom su "restartovali" ceo sistem, ali je posle tačno sat pauze doneta odluka da se meč odloži za danas.
"Meč evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Belgije, koji je održan 3. jula u Nišu, prekinut je zbog tehničkih problema vezanih za rasvetu u dvorani. Utakmica će biti nastavljena 4. jula od 19 časova sa preostalih sedam minuta i 54 sekunde na satu u prvoj četvrtini i rezultatom 6:3 za Belgiju", saopšteno je na zvaničnom Tviter nalogu FIBA.
 
Belgijanci prvo nisu želeli da igraju danas, što je značilo da bi meč bio registrovan 20:0 u korist Srbije. Kako piše N1, u pravilniku svetske košarkaške organizacije nema definisanih propisa za ovakve slučajeve, pa se konačna odluka uglavnom prepušta delegatu. A upravo je on održao sastanak u Nišu sa predstavnicima belgijske delegacije, pa je doneta odluka da se meč nastavi.  Ključnu ulogu u "pregovorima" imao je Predrag Bogosavljev, direktor takmičenja u FIBA.
  • Mrak u Srbiji -

    04.07.2022 12:14
    van Beograda
    Van Beograda ce u Srbiji za 40god ziveti 0 stanovnika. 1990 god su ustavom opstinama ukinuti izvorni prihodi i te pare su preusmerene u opstinu Beograd. Tada krece sunovrat za svakog stanovnika Srbije van Beograda. Ovo je sunovrat koji se nece zaustaviti dok i poslednji stanovnik u podrucju van Beograda ne ugasi svetlo. Vucic je bacio kriticnih 10 god vlasti , a da nije uradio decentralizaciju i vratio sve izvorne prihode opstinama po Srbiji i Vojvodini kako je bilo pre 1990-te. Time sto nista nije uradio tako dug vremenski period Vucic je doveo do demografske katastrofe. Ovo sto se desilo u Nisu u Cairu je samo pojavljivanje tog mraka koji se ne moze sakriti.
  • Gastrabajter

    04.07.2022 09:37
    Gradonačelnik podnosi ostavku
    Učite Srbi ŠTA JE NACIJA SA DOSTOJANSTVOM.

    Učite i pamtite.

    Pa kad ovo izađe u svim svetskim sportskim portalima ne u Evropi U SVETU e onda će se gradonačelnik Niša i cela boranija oko njega okupljena DOBRO ZAMISLITI KOME ĆE IĆI PARE OD TENDERA SLEDEĆEG PUTA.

    Učite šta znače NACIJE SA DOSTOJANSTVOM.I moralnom kičmom.

    Za razliku od glasača za 3 crvene u Srbiji.

  • Zbogom pameti

    04.07.2022 09:10
    I ne treba.
    Mozda sad vodja shvati da van beograda ne cvetaju ruze.
    Plus igeati utakmicu u hali koja se skoro uopste ne koristi za ovaj rang takmicenja.
    Al jbg pecenjara i sveobrazovana zorana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.