Za pet dana pretučena dva lekara

Dva lekara opšte prakse Doma zdravlja Novi Beograd, u dva odvojena incidenta, pretukli su pacijenti, piše "Blic".
Dva lekara opšte prakse Doma zdravlja Novi Beograd, u dva odvojena incidenta, pretukli su pacijenti, piše "Blic".

Direktorka ove zdravstvene ustanove, dr Božica Novaković, kaže da su se oba incidenta desila u proteklih pet dana i da će protiv besnih pacijenata biti podnete krivične prijave.

"Oba slučaja bila su bez ikakvog povoda, ni razloga za konflikt, a kamoli za nešto drugo", rekla je Novakovićeva.

Prvi napad na doktora M.Š. desio se krajem prošle nedelje u samoj zgradi ove zdravstvene ustanove.

"Pacijent je došao u sobu za intervencije kako bi primio injekcije. Počeo je da viče na medicinske sestre, pa je njegova supruga ušla u sobu kako bi ga smirila, a on ju je udario. Doktor je čuo viku i otrčao u sobu kako bi video šta se dešava, međutim pacijent je fizički napao doktora kog prvi put u životu vidi", dodaje Novakovićeva.

Samo tri dana kasnije, u nedelju 15. februara, na poslu je napadnut i drugi doktor Dom zdravlja Novi Beograd. "Doktor je bio u kućnoj poseti kod jednog ozbiljnog pacijenta kada mu je njegova kćerka prišla i iz čista mira ga udarila dok je otvarao torbu za pregled", zaključuje Novakovićeva.

Kako piše beogradski list Alo, u slučaju od četvrtka pretučen je dr Miodrag Šulović.

"Neki pacijent je počeo da viče na jednu sestru. To se dešavalo u hodniku, pa je dr Šulović, kada je čuo viku, izašao iz ordinacije da vidi šta se dešava i pokušao da zaštiti sestru. Ogorčeni pacijent je tada nasrnuo i na njega. Navodno ga je uhvatio i vukao ga kroz čekaonicu, čak ga je udario po glavi i šutnuo u genitalije, zbog čega se lekar zamalo nije onesvestio", objašnjava dr Dragan Cvetić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, dodajući da je "Šulović, koji inače u ovoj ustanovi radi 22 godine, u napadu zadobio lake telesne povrede, ali da su psihičke povrede teške".

Cvetić dodaje da je na lice mesta dolazila policija, ali da pacijent nije priveden, jer se to tretira kao prekršaj. On je podsetio da Sindikat lekara i famaceuta Srbije odavno predlože da se napad na lekare tretira kao napad na službena lica, ali da dosad nije bilo razumevanja za to.

Dr Miodrag Šulović nije bio dostupan za komentar.

  • Pele

    19.02.2015 08:38
    ?????
    Samo 2 ???? Uskoro ce 2 dnevno!!!
  • Kolega iz NS

    17.02.2015 20:47
    lopovi i budale
    Mi, koji radimo, a ne trazimo ili uzimamo, budale smo i za pacijente i za kolege.
    Da stvarno pacijenti ne vole da daju, ne bi to radili. A mi posteni bismo imali mesto u drustvu koje nam pripada u nekim normalnijim zemljama.
  • Lekar

    17.02.2015 20:44
    Sramota
    Lekari koji su pretuceni su lekari opste medicine. Jos nisam videla i cula da oni nekom traze mito ili da vam je za njih potrebna "veza". Ljudi rade kao u rudniku, prime i po 60 pacijenata dnevno, o tome niko ne pise. Standard nam je srozan, narod bez posla pa samim tim iskali bes na lekaru jer on je kriv za sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija