Tomislav Nikolić objavio dva naučna rada

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, nakon uspešno završenog fakulteta i mastera, prošle godine objavio je i dva naučna rada i to na teme političkog menadžmenta i negativne kampanje.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, nakon uspešno završenog fakulteta i mastera, prošle godine objavio je i dva naučna rada i to na teme političkog menadžmenta i negativne kampanje.

Oba rada, objavljena su u časopisu "Ekonomika" iz Niša, a predsednik ih je pisao u saradnji sa svojim partijskim drugom Ljubišom Stojmirovićem, poslanikom Skupštine Srbije i profesorom Fakulteta za menadžment u Novom Sadu, na kojem je predsednik i diplomirao.

Pored njih dvojice, na radovima je potpisana i Aleksandra Stojković, profesorka Beogradske poslovne škole.

Nikolićevi radovi, pisani narodskim jezikom, imaju jedan četiri a drugi sedam strana, i ukupno dve fusnote. Predsednik je u svojim istraživanjima koristio isključivo izvore na našem jeziku. Prvo delo, "Politički marketing-negativna kampanja", objavljeno je u januaru 2014. godine a drugo, "Posledice neadekvatnog menadžmenta kod političkih partija" u aprilu iste godine.

Ljubiša Stojmirović je za "Blic" izjavio da mu je bilo zadovoljstvo da sarađuje sa predsednikom, i da su ti radovi pisani mnogo pre nego što je on postao prvi čovek države, ali ih je časopis kasnije objavio.

Međutim, interesantno je da Nikolić u svojim radovima navodi upravo samog sebe kao primer žrtve negativne kampanje, kao i to da je uprkos takvoj kampanji on izabran za predsednika na izborima 2012. godine.

Takođe, čudno je i što su ovi radovi iz sfere politike objavljeni u listu koji se bavi ekonomijom, ali Dragoljub Simonović, glavni urednik lista "Ekonomika" ističe da je taj časopis uvek otvoren i za druge važne društveno političke teme, te da su predsednikovi radovi ispunili sve standarde.

Simonović dalje objašnjava da je objavljivanje naučnih radova jedan od preduslova i stepenik ka upisivanju na doktorske studije. S tim u vezi i Vojislav Šešelj je pre mesec dana na svom Tviter nalogu objavio da ima saznanja kako predsednik planira da doktorira.

Komentari 127

  • Pera

    24.02.2015 08:02
    Naucnici
    Srbijanska posla.
  • 21.02.2015 21:50
    @Anonimus - томологија је тренд свуда
    Samo kad je tebi dobro ovde u ovoj divnoj zemlji, uredjenoj i bogatoj... a o tvom prdenju neki drugi put.
  • Toma

    20.02.2015 09:38
    ima nivo
    on je veliki drzavnik sa najboljim akademicnim savetnicima ...sve sami specijalci-seksualci po struci!

    w.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija