Ministri od 1. marta plaćaju putarinu

Od 1. marta na putevima Srbije putarinu će plaćati svi, uključujući i ministre.

Od 1. marta na putevima Srbije putarinu će plaćati svi, uključujući i ministre.

Ministarka Zorana Mihajlović je navela da će od plaćanja putarine biti izuzeti samo policija, vatrogasci, vojska i Hitna pomoć.

"Nijedno ministarstvo nije plaćalo putarinu do sada, nijedan član Vlade Skupštine. Od 1. marta ta privilegija se ukida, a korišćenje autoputeva po Srbiji plaćaće i tužilaštva, sudovi, agencije, ambasade, finansijske organizacije. Apsulutno svi", kaže direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Ovo je jedina novina u plaćanju putarine, jer uvođenja vinjeta stoji, a Putevima Srbije nije stiglo odobrenje za povećanje putarina.

Putarina od Beograda do Niša je 730 dinara, od Beograda do Novog Sada 240, od Beograda do Šida 340 dinara, dok se kod Subotice putarina plaća 330 dinara, a na potezu Niš-Leskovac putarina je 190 dinara.

  • 01.03.2015 18:57
    avram
    a sta se desava sa invalidima koji su dosada imali trajne besplatne karte
  • Pele

    24.02.2015 21:08
    Koje presipanje iz šupljeg u prazno???
    Ma neka plate sebi dorušak u skupštini 150 dinara a ne da žderu za džabe (o našem trošku)! Neka na posao dodju svojim kolima kao i ja sa svojim!!
  • 24.02.2015 16:09
    Fol
    Da li to znači da će Ministar izvaditi iz svog novčanika i platiti putarinu ili će tu putarinu platiti građani Srbije iz budžeta ?
    Ako je ovo drugo, a jeste jer ministri ne nose novčanike,onda je predhodno rešenje kada nisu plaćali putarinu mnogo bolje,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.