EPS: Nismo tražili promenu tarifnog sistema

Elektroprivreda Srbije saopštila je da nije tražila promenu tarifnog sistema i ukidanje "niže tarife", saopšteno je iz te kompanije.
Elektroprivreda Srbije saopštila je da nije tražila promenu tarifnog sistema i ukidanje "niže tarife", saopšteno je iz te kompanije.

Promena tarifnog sistema je u nadležnosti Agencije za energetiku Republike Srbije, a Elektroprivreda Srbije nije pokrenula niti podnela zahtev za promenu tarifnog sistema.

"Radi istinitog informisanja javnosti ukazujemo da se pojam tarifa odnosi na višu i nižu tarifu, dok se pojam zona odnosi na količinu kilovat-sati po zonama: "zelena", "plava" i "crvena". Takođe, ukazujemo da zakonski promenom tarifnog sistema ne može da dođe do povećanja cene električne enerije, već Agencija za energetiku donošenjem posebne odluke o utvrđivanju cene električne energije odobrava povećanje cene", navodi se u saopštenju.

Tokom poslednje dve godine Elektroprivreda Srbije je jednostavnijim prikazom obračuna na računima za utrošenu električnu energiju i novim računima EPS Snabdevanja unapredila odnose s kupcima, piše u saopštenju.

Podsećamo da je EPS uprkos katastrofalnim posledicama majskih poplava uspeo da održi sistem stabilnim, a tokom zimskog perioda nije zatražio povećanje cene električne energije niti je tu korekciju planirao u Godišnjem programu poslovanja za 2015. godinu.

  • 24.02.2015 13:12
    Ni ne treba. Ako vam fali para - smanjite plate ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.