Niko nije odgovoran za smrt porodilje?

Zbog teških povreda tokom carskog reza, koji je obavljen u novembru, Sonja Miladinović (36) iz Ćuprije je tri meseca lečena na VMA u Beogradu.
Zbog teških povreda tokom carskog reza, koji je obavljen u novembru, Sonja Miladinović (36) iz Ćuprije je tri meseca lečena na VMA u Beogradu.

Nažalost, i nakon velikih napora lekara, Sonja je prošle nedelje preminula, jer su joj pri izvođenju carskog reza povređeni unutrašnji organi.

Doktorka koja je obavljala porođaj je Sonjinom suprugu krajnje nejasno objasnila zbog čega je došlo do silnih komplikacija. "Ona je bila potpuno zdrava žena. Sve su redovne kontrole rađene. Ni u jednom listu, izveštaju, ne piše da je žena imala nekih problema tokom trudnoće. Doktorka je jedino rekla da su mojoj supruzi bubrezi i creva spojeni, kako je to bilo sve jedno u drugo, kako je to zaraslo i slepilo se tamo-ovamo. To su čiste nebuloze. Ona ne bi mogla da živi tako", navodi Vladan Miladinović.

Od novembra, otkako se njegova supruga lečila od povreda unutrašnjih organa, Vladanu ništa nije jasno. Od pojedinih doktora je saznao delić onoga što se događalo u operacionoj sali.

Suprug preminule Sonje Miladinović će podneti tužbu protiv Opšte bolnice u Ćupriji. S druge strane, direktor bolnice kaže da je nakon operacije oformljena unutrašnja komisija za proveru stručnog rada. Izveštaj komisije je prosleđen inspektoratu Ministarstva zdravlja u Nišu.

"Očekujem da će Ministarstvo tj. inspektorat Ministarstva zdravlja da pošalje eksternu komisiju za ispitivanje kvaliteta rada. Mislim da je dobro da dođe eksterna komisija, koja će biti sastavljena od ljudi koji ne rade u ovoj bolnici“, kaže direktor Opšte bolnice u Ćupriji Marko Ilić.

Majka troje dece je podlegla povredama i preminula 17. februara nakon tromesečnog lečenja na Vojnomedcinskoj bolnici u Beogradu. Njen porođaj vodila je doktorka Maša Ilić Marić.

U telefonskom razgovoru ona je rekla da je vrlo voljna da da izjavu i da pojasni čitav ovaj slučaj, ali da joj je ipak za to potrebno odobrenje nadležnih. Međutim, nakon zvaničnog odobrenja rukovodstva Opšte bolnice u Ćupriji doktorka je prestala da odgovara na telefonske pozive.
  • sovra

    25.02.2015 04:30
    nikom nista
  • kolaps

    24.02.2015 22:31
    Lekar lekaru oci ne vadi .
  • Pele

    24.02.2015 20:57
    I joše nešto...
    "Vrana vrani oči ne vadi!"
    Izvadiće narod obema vranama oči pa će tumarati svetom bez očiju!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.