Bujošević, Crkvenjakov i još sedmoro prošli prvi krug za direktora RTS-a

Od 26 kandidata za generalnog direktora RTS-a, Upravni odbor je prihvatio devet, pet je na dodatnoj proveri, a 12 prijava je odbačeno. Na redu su intervjui.
Od 26 kandidata za generalnog direktora RTS-a, Upravni odbor je prihvatio devet, pet je na dodatnoj proveri, a 12 prijava je odbačeno.

Kandidati čije su prijave ispunile uslove su: Aleksandar Crkvenjakov, Dragan Bujošević, Dragan Đukić, Sandra Keser, Emin Golubović, Vilibald Erić, Dragan Karadžić, Aleksandar Avramović i Aleksandar Milutinović.

Kandidati čije će prijave dodatno biti proverene su: Mladen Dražetin, Stanko Crnobrnja, Saša Mirković, Branislav Guzina i Milan Nikolić. Svi kandidati čije prijave ispunjavaju formalne uslove biće pozvani na intervju.

Uslovi za raspisivanje konkursa za generalnog direktora stekli su se nakon što je Statut Radio-televizije Srbije usklađen sa novim Zakonom o javnim servisima i posle donošenja Pravilnika o izboru imenovanih lica. Na čelu RTS se kao vršilac dužnosti nalazi Nikola Mirkov, koji je na tu funkciju došao posle smrti Aleksandra Tijanića, krajem oktobra 2013. godine.

  • Pera

    24.03.2015 08:06
    direktori
    Zar je moguce da ce proveravati kandidata Crnobrnju? Diolomu reditelja je zvanicno stekao kad mu je bilo vreme u mladosti, a svi znamo koliko godina je radio na televiziji Beograd. Sramota! M a ko moze biti direktor Televizije posle elektricara Tijanica?Opet za taj posao moraju naci pravog Srbina sa Kosova!
  • Sale NS

    24.03.2015 05:11
    A Mirkov ?
    Kako to da sadašnji v.d. ne konkuriše ? Znači da, bez obzira na znanje i karijeru, nema odgovarajuću kvalifikaciju a ipak je V.D. ? A ovi ostali, možda 2-3 imaju šta treba ali ne vidim ko tu ima i menadžerskog znanja ? Šta tek reći o sveznajućem brodskom kuvaru iz Zaječara koji se arazume i u u estradu i u puteve i u televiziju ?! Ne daj bože da se traži direktor hirurgije - eto njega !
  • Kiklop

    23.03.2015 20:11
    Ma jeli to moguće
    Pa nema niko bolji od Vučele, to u Partizanu mu je kao šala, tek da se nađe. A di je bio do sada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija