U tajnosti napravili 10.000 flaša za "tomovaču"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ozbiljno se bacio na proizvodnju rakije za koju mu je staklara u Paraćinu napravila prvu seriju flaša. Flaša je reljefnog izgleda, ima šajkaču po sredini, a ispod grlića je slovo "T", koja se nalazi u sredini romba.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ozbiljno se bacio na proizvodnju rakije, za koju mu je staklara u Paraćinu napravila prvu seriju flaša.

ilustracija

Flaša je reljefnog izgleda, ima šajkaču po sredini, a ispod grlića je slovo "T", koja se nalazi u sredini romba. Juče nije bilo moguće dobiti preciznu informaciju da li će u delu flaše gde je utisnuta šajkača biti i etiketa.

Kako prenosi "Blic", prva serija flaša za "tomovaču" završena je pre nekoliko dana i napravljeno je desetak hiljada boca. "Izrada prve količine flaša nije nešto išla. Bilo je dosta škarta, ali to je uobičajeno kada se rade tako male serije", navodi izvor "Blica". Ova serija flaša za predsednika Srbije urađena je za dva dana. Međutim, njenu proizvodnju pratila je tajnovitost. Izvor navodi i da se obično zna ko je naručilac posla, ali flaše sa šajkačom i slovom "T" danima su enigma za većinu zaposlenih pa i one na rukovodećim položajima.

Predsednk Srbije od dolaska na Andrićev venac pominjan je često povodom rakije "tomovača". On svoju rakiju služi i promoviše i na zvaničnim državnim prijemima. U vreme prošlogodišnjih poplava, kritikovan je u javnosti jer je bio pored kazana u Bajčetini i pekao rakiju, umesto u obilasku ugroženih područja.

U marketingu paraćinske fabrike stakla kažu da je po proceduri najmanja količina flaša za izradu po porudžbini 500.000 boca. Cena je od 25 do 30 dinara po flaši. Od prve serije od 10.000 za "tomovaču" trenutno u Paraćinu ima još neisporučenih flaša na lageru.

  • 28.03.2015 08:37
    srecno mu bilo
    Pa nek pece,sta ste zapenili,bolje da covek radi ono sto ume.
  • Manjina 57

    26.03.2015 18:08
    @Anonimus, zbogom pameti
    Šljive, od kojih se peče rakija, nisu za sušenje, i obratno. Ali ideja je odlična, treba saditi šljive koje se mogu sušiti; hvala Bogu, u Srbiji šljive najbolje rode.
  • 26.03.2015 14:20
    Zbogom pameti
    Ako već hoće nešto da proizvodi što ne proizvodi nešto što je zdravo, a ne nešto što je štetno za ljude? Ako već imamo toliko šljive, mogao da pravi sok od šljiva, ili da ih suši. Suve šljive su baš na ceni i velika potražnja je i u inostranstvu. Uostalom da on posvećeno radi svoj predsednički posao, ne bi imao ni malo vremena za ovakve gluposti. Teško nama kada na ovakvog treba da se ugledamo i da nam ovakav pomogne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija