Nikolić uskoro leti istim "falkonom" u Moskvu

Ukoliko vladin "falkon 50" u petak bude ispravan, predsednik Tomislav Nikolić će njime putovati na paradu u Moskvu, iako je na letu za Rim baš u tom avionu doživeo dramu.
Ukoliko vladin "falkon 50" u petak bude ispravan, predsednik Tomislav Nikolić će njime putovati na paradu u Moskvu, iako je na letu za Rim baš u tom avionu doživeo dramu.

U Avio-službi Vlade je Novostima potvrđeno da je "falkon" u ispravnom stanju, tako da bi šef države trebalo u petak da se ukrca.

Posle incidenta u vazdušnom prostoru Hrvatske, preliminarni izveštaj Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije pokazao je da se avion u kome je Nikolić sa saradnicima leteo za Rim vratio u Beograd pošto je kopilot nehotice uključio prekidač za slučaj nužde, ali je došlo i do gašenja jednog od tri motora. Konačan izveštaj Direktorata očekuje se ovih dana, a "falkon" je posle ovog leta poslat na servis u Bazel, gde mu je popravljena pumpa za gorivo u motoru, a posadi je do daljeg zabranjeno letenje.

Ako tako ostane do kraja ove nedelje, letelicom neće upravljati kapetan Petar Romčević i kopilot Bojan Zorić, koji su imali peh na letu za Rim. U svojoj izjavi, kopilot "falkona" rekao je da je usled turbulencije prolio kafu po komandnoj tabli i da je brišući salvetom slučajno aktivirao prekidač. Avion je tada počeo da gubi visinu, da bi ubrzo bila uspostavljena kontrola nad letelicom, koja se vratila u beogradsku vazdušnu luku.

"Falkon" je, inače, star više od tri decenije, pa iako iza sebe ima dugačku listu "incidenata", posle ovog najskorijeg, premijer Aleksandar Vučić izjavio je da nema novca za kupovinu novog aviona za potrebe državnika i da se o tome ne razmišlja.

Osim sa Vladimirom Putinom, Nikolić će se u Moskvi, u kojoj će boraviti 8. i 9. maja, sresti i sa kineskim i kubanskim kolegama Si Đinpingom i Raulom Kastrom, kao i sa indijskim premijerom Narendrom Modijem. Novi termin posete Vatikanu, koja je otkazana 17. aprila zbog incidenta sa avionom, još nije određen, ali će do nje doći najkasnije u junu.

  • 05.05.2015 13:26
    Nisu poneli pelene...
    Znači, aviJon je dubinski opran!
  • Hillsborough

    05.05.2015 11:46
    Hahaha .... Mozda se desi da i bratja Rusi od*ebu Tomu diplomiranog grobera kao i Vatikan.
  • ovdasnji

    05.05.2015 10:54
    pre nego
    sto krene,nili nam predsednik,proverite da li ga tamo uopste ocekuju,da ne bude kao kod pape-krenuo a uopste ga nije bilo na spisku !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija