Bez povećanja plata i penzije do 2017?

Kada pročitate između redova, vidite da Međunarodni monetarni fond neće podržati odmrzavanje plata i penzija pre 2017. godine, izjavio je neimenovani zvaničnik koji učestvuje u razgovorima sa Fondom.

Kada pročitate između redova, vidite da Međunarodni monetarni fond neće podržati odmrzavanje plata i penzija pre 2017. godine, izjavio je neimenovani zvaničnik koji učestvuje u razgovorima sa Fondom.

Vlada Srbije će imati težak posao da u narednim danima ubedi misiju Međunarodnog monetarnog fonda da pristane na povećanje plata u javnom sektoru i penzija, ako je suditi prema tehničkim razgovorima koje su predstavnici MMF imali sa raznim stranama uoči zvaničnih razgovora, piše Danas. Dodatni otežavajući faktor mogao bi da bude i to što je prema poslednjim podacima, bruto domaći proizvod u prvom tromesečju pao, uprkos nešto boljoj naplati poreza od očekivane.

U prvom kvartalu smo imali desezonirani pad BDP, što ne govori u prilog tome da ćemo godinu završiti sa nultom stopom rasta, umesto sa minus 0,5 odsto, koliko je poslednja prognoza MMF, kaže sagovornik lista i dodaje da su sve to minimalne razlike koje ne daju osnova da se bilo šta menja u fiskalnoj politici. Prema njegovim rečima, deficit ostaje ogroman i nema govora o tome da sa ovim rezultatima možemo da zaustavimo rast javnog duga.

Sagovornik lista predviđa najteže reforme u sledeće dve godine, tako da razblažavanje tek preduzetih mera nema nikakvog smisla. Ipak, on kaže da je moguće da će se Vlada igrati sa ekonomski beznačajnim stepenom podizanja plata i penzija, kako bi prikupila političke poene, kao i da će možda odlagati povećanje cene struje, ali ističe da za te postupke nema ekonomske baze.

  • 05.05.2015 13:45
    Kao i uvek
    Pa vodje vam daju malo lazne nade. Stari primitivni nacin obmane.
  • gradjanka

    05.05.2015 12:39
    Dosta je bilo!
    Dok nazadnjaci ne odu sa vlasti, nece biti bolje. Sasa Radulovic ih je odmah procitao, ali narod se primio na lazi ''bice sutra, preksutra...'' Vec tri godine slusamo isti refren i tonemo.
  • Sabahudin

    05.05.2015 11:34
    Pa vođa je pokušao da se izbori za narod. Ali, ne daju ove derikože iz MMF-a. Oni su krivi za sve! A mi sa njima ne poslujemo jer tako volimo jer je tako bolje za zemlju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija