Bot morao da "botuje" sam sebe

Glavni zadatak naprednjačkih botova na društvenim mrežama ovih dana je da žestoko napadaju ombudsmana Sašu Jankovića, potvrdio je neimenovani bot iz "internet tima" vladajuće stranke.
Glavni zadatak naprednjačkih botova na društvenim mrežama ovih dana je da žestoko napadaju ombudsmana Sašu Jankovića, potvrdio je neimenovani bot iz "internet tima" vladajuće stranke.

Nakon prethodnog intervjua, u kojem je prvi put otkrio da botovi rade za dnevnicu od 1.500 dinara, sendviče i sokove, ovaj stranački bot je sada pričao o svojim novim aktivnostima.

On kaže za "Blic" da je u proteklih mesec i po u prvom planu bilo botovanje vesti o tragediji sa vojnim helikopterom, ali i kritikovanje pojedinih ličnosti iz političkog života Srbije, pre svega Saše Jankovića.

"Kada se nesreća s helikopterom dogodila, imali smo zadatak da ne komentarišemo previše, već da na komentare koji su protiv vlasti lupamo minuse, kako bi prosečan čitalac stekao utisak da se većina ljudi ne slaže sa stavovima da deo odgovornosti za pad helikoptera snosi vladajuća struktura. Ipak, prioritet broj jedan u poslednje vreme su svakako žestoki napadi na ombudsmana, na sve moguće načine", kaže sagovornik lista.

Ovaj bot je otkrio i jednu zanimljivost. Naime, kada se pojavio prvi tekst o botovima, 10. marta, on i njegove kolege dobili su zadatak da botuju tu priču.

"Bila je to smešna situacija. Krenuli smo sa ispisivanjem različitih komentara, od toga da su činjenice u tekstu netačne, te da je broj od 500 do 600 botova preuveličan, pa čak dotle da osoba koja je dala intervju, dakle ja, radi za "protivnike Vlade". Tako sam u komentarima o sopstvenom intervjuu "botovao" sam sebe", kaže anonimni bot.

Šta se nalazi u čuvenom sendviču botova?

Sagovornik lista objašnjava da je u pitanju običan sendvič iz obližnje pekare. "Nisam ni sanjao da će iz čitave priče naupečatljiviji detalj biti taj sendvič. U pitanju je najobičniji topli sendvič, sa kačkavaljem, šunkom i namazom koji se prodaje u većini pekara. Samo odaberemo priloge koje želimo, i to je to", rekao je ovaj 29- godišnji mladić.

  • Libe De NS

    06.05.2015 04:58
    Bot nad botovima
    Bot nad botovima je onaj nesretni nazovi novinar Vučičević iz Informera
  • ....

    05.05.2015 23:32
    ....
    bot se rimuje sa skot!

    bas zanimljivo!

    vidi bota
    skota
    kako se mota.
    od njega
    traze
    da laze.
    laze
    kada kaze
    da to voli
    jer laz
    boli...
  • 05.05.2015 22:38
    Dobri su mi ovi botovi, ali svaka cast Vucicu, sto je za samo nekoliko meseci uspeo da bla bla bla bla bla

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija