NUNS osudio spekulisanje o učešću roditelja u otmici dečaka

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas medije koji su, izveštavajući o nestanku dečaka Stefana Ilića iz Bele Crkve koji je pronađen mrtav, spekulisali o učešću njegovih roditelja u organizovanju otmice.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas medije koji su, izveštavajući o nestanku dečaka Stefana Ilića iz Bele Crkve koji je pronađen mrtav, spekulisali o učešću njegovih roditelja u organizovanju otmice.

"Bespoštedna jurnjava za senzacionalističkim detaljima ne samo da je neodgovorna i neprofesionalna, nego i duboko neljudska i nemoralna. Istraga tek treba da utvrdi uzroke smrti deteta, a krajnje je neodgovorno i nemoralno da mediji insistiraju na odgovornosti roditelja bez ikakvih jasnih dokaza, čime uvećavaju ionako veliku nesreću", navodi se u saopštenju NUNS-a.

To novinarsko udruženje je apelovalo na medije da se u izveštavanju o tako osetljivim događajima strogo pridržavaju pravila profesije.

"Apelujemo i na vladu i na ministre, kao i na sve druge predstavnike vlasti i društva u celini da javno dignu glas protiv ovakvih tendencija i tako pokažu da se ne slažu sa sve bezočnijim gaženjem osnovnih ljudskih i građanskih prava zarad povećanja tiraža", dodaje se u saopštenju NUNS-a.

  • 16.06.2015 14:35
    Slazem se
  • -

    16.06.2015 14:09
    -
    nisu mediji krivi obzirom da je sve centralizovano.

    slucaj ovoga decaka je tipovan da podigne prasinu zbog nekih drugih sitnijih naslova

    nadajmo se da nije jos gori scenarrio zavere obzirom da ima simptoma koji se pojavljuju u isto vreme
  • 16.06.2015 13:13
    Odlično da je neko odreagovao na hajku koja se vodi na porodicu, a istraga nije zavšrena. Ono što je pisalo posebno u Telegrafu o detetu i porodici, bilo je strašno. Umesto da se pomaže porodici u najtežim momentima, ona se odmah napada pre završene istrage. Ja sam kao roditelj ogorčena na ponašanje i medija i policije prema porodici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija