Zbog blokade računa, lekari pisali recepte na običnom parčetu papira

Računi 19 zdravstvenih ustanova trenutno su u blokadi za ukupno više od pola milijarde dinara bez kamate, podaci su Narodne banke Srbije.
Računi 19 zdravstvenih ustanova trenutno su u blokadi za ukupno više od pola milijarde dinara bez kamate, podaci su Narodne banke Srbije.

Zbog toga ove ustanove, većinom domovi zdravlja, ne mogu da sprovedu javne nabavke za neophodan potrošni materijal, pa neki imaju problema sa nestašicama, dok drugi "preživljavaju" od pozajmica i donacija. Situacija je toliko bizarna da se u užičkom kraju dešavalo da nema čak ni recepata, pa su ih lekari pisali na običnom parčetu papira.

Posle zaključka vlade, kojim je precizirano da Republički fond za zdravstveno osiguranje izmiruje finansijske obaveze ovih ustanova za lekove, produkte krvi, materijal za dijalizu, ishranu pacijenata, energente i druge troškove, u blokiranim ustanovama očekuju da će se rešiti i problem snabdevanja.

Bez ovakve odluke, pretila im je opasnost da potpuno ostanu bez lekova, reagenasa i ostalog potrošnog materijala, što bi ih praktično onemogućilo da rade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija