Doktorka preti da će promeniti pol da ne bi morala u penziju

Jedini način da žene sa 60 godina i šest meseci, od 12. oktobra ne odu u penziju i ostvare ravnopravnost sa muškarcima je promena pola, ocenila je grupa doktorki u Gornjem Milanovcu.
Jedini način da žene sa 60 godina i šest meseci, od 12. oktobra ne odu u penziju i ostvare ravnopravnost sa muškarcima je promena pola, ocenila je grupa doktorki u Gornjem Milanovcu.

Lekarka Mira Stanojčić iz Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas je rekla da su na taj način žene diskriminisane "samo zbog polnog organa" i da njihovo penzionisanje predstavlja pravno nasilje. "Zašto nam uskraćuju pravo da radimo kao i muškarci, a političarima su puna usta ravnopravnosti i nekakvih procenata u izborima za vlast, kada to neko olovkom briše", rekla je ova doktorka.

Ona je specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i treba joj još godinu dana do odlaska u penziju, ali je najavila, da će u znak protesta promeniti pol kako bi ostvarila proklamovanu ravnopravnost.

Stanojčić je izjavila da ta hirurška intervencija traje nekoliko sati, a sudski postupak dokazivanja da je diskriminisana, kao i čekanje na stav Ustavnog suda, može da traje i nekoliko godina, uz ogromne troškove.

  • dr

    06.10.2015 19:17
    dr
    ovo samo kod nas ima. pa ljudi svuda u svetu jedva cekaju da odu u penziju. meni dodje da promenim pol u zensko da bih mogao da odem u penziju. ta doktorka ocigledno ne radi nista kao pola drzavne uprave pa joj je bolje na poslu nego kod kuce. strasno. da radi negde u proizvodnji, na liniji, gde se stvarno radi, jedva bi cekala da ode u penziju. zalosno.
  • 06.10.2015 16:31
    JA
    Nije problem raditi u privatnoj praksi, problem je u tome što one (i oni, mislim na lekare) hoće i jedno i drugo.
  • dr.ph.sci.ing.mr.mrs.

    06.10.2015 13:05
    Da li uvazeni ministar ima neko misljenje o ovom problemu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija