Stefanović: Neću ići na sednicu Glavnog odbora DS

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da neće doći na sednicu Glavnog odbora DS-a, na čijem dnevnom redu je predizborni program stranke, ali ne i njegov predlog novog programa DS, kao i da će se koraci, koje će preduzeti, videti narednih dana.
Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da neće doći na sednicu Glavnog odbora DS-a, na čijem dnevnom redu je predizborni program stranke, ali ne i njegov predlog novog programa DS, kao i da će se koraci, koje će preduzeti, videti narednih dana.

On nije želeo da kaže da li će izaći iz stranke ili formirati svoj poslanički klub, kako se spekuliše u medijima poslednjih dana.

"Koraci koje ćemo preduzeti će se videti narednih dana. U ovom trenutku je potpuno jasno da je stranka donela odgovarajuću odluku oko budućeg programa DS i da je program napravljen u suštini da bude replika onome što sam ja predložio i ljudi oko mene", rekao je Stefanović agenciji Beta.

Kako je naveo, potpuno je jasno da na sednici Glavnog odbora neće biti usvojen njegov predlog programa koji predviđa promenu politike i ideološki, vrednosni i politički zaokret i da je jasno da sednica Glavnog odbora služi da se usvoji onaj program koji je prethodno dogovoren u najužem krugu oko lidera demokrata Bojana Pajtića i na predsedništvu stranke. "Ono što smo mi predložili za njih ne dolazi u obzir kao što sam i znao da će se dogoditi. Tako da ne vidim potrebu i svrhu da se tamo (sednici GO) pojavljujem i učestvujem u jednom unapred dogovorenom događaju", kazao je Stefanović.

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov najavila je danas da će se u nedelju 29. novembra odžati sednica Glavnog odbora DS-a i da će na dnevnom redu biti predizborni program stranke, ali ne i pojedinačni predlozi novog programa DS-a. Stefanović je DS sredinom oktobra objavio program "Dvadeset četiri tačke za Srbiju", a pre toga Manifest i Poruku kapitalu.
  • Y

    25.11.2015 00:47
    Bitnost ega sopstvenoga!
    Na žalost, DS je prokockala sve šanse, "od gotovog napravila veresiju", više nije relevantna politička snaga. A ti, trgovče (kuda ću?, šta ću?), učeniče Borisa Tadića, koji je svojoj stranci zabio nož u leđa, bitan si samo u sopstvenoj ego-projekciji. Ćuti. Pojedi g...o. Jer, kad "preletiš", niko ti neće dati ni minjon, ni šampitu. Samo ćeš biti žalosno obeležen. I ne smaraj više. Nikome nisi interesantan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.