VIDEO - Gašić: Volim novinarke koje lako kleknu

Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je u Trsteniku potez novinarke koja je čučnula kako ne bi bila u kadru, prokomentarisao najgrubljim seksističkim rečima: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".
Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je u Trsteniku potez novinarke koja je čučnula kako ne bi bila u kadru, prokomentarisao najgrubljim seksističkim rečima: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Novinari su čekali ministra za izjavu, nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj", a neki od njih čučnuli su kako ne bi bili u kadru dok Gašić govori.

Kada je prišao novinarima, Gašić je upitao da li ih je portparol Ministarstva odbrane držao sve vreme napolju, a zatim je, videvši novinarku koja kleči, dodao: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Izjavu su zabeležile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na Jutjubu i raširila po društvenim mrežama.

Gašićeva izjava izazvala je osudu na društvenim mrežama, a na nju je reagovao i poverenik za zaštitu informacija Rodoljub Šabić.

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je izvinjenje zbog uvredljivog komentara koji je uputio novinarki. Gašić je uputio pisanu izjavu medijima nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu.

"Želim da se javno izvinim novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog današnjeg sramnog i skandaloznog ponašanja. Opravdanja na svoju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam", naveo je Gašić.

Kako je dodao, on moli i novinarku B92 i sve građane Srbije da mu "veruju da se zbog izjave iskreno kaje". Njegovo izvinjenje objavilo je i Ministarstvo odbrane na zvaničnom Tviter nalogu.


Vučić: Šokiran sam postupkom Gašića


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je šokiran današnjim postupkom ministra odbrane Bratislava Gašića. "Šokiran sam time što je danas uradio ministar Gašić. To smatram ne samo neprimerenim, već i neodmerenim i nepristojni ponašanjem i za takvo sramno ponašanje ne postoje reči opravdanja", rekao je premijer.

"Razume se, u skladu sa tim, donećemo odluku o tome kako i na koji način ćemo i sopstvene odgovornosti i sve drugo preispitati u narednom periodu", rekao je Vučić.

  • Миле

    07.12.2015 17:18
    Туга
    Заиста је тужно каква нам је Елита. Они су се састали и функција прихватили за наше добро. За боље сутра. А ко су они? Па доктори, правници, професори... Елита. А где су ту радници? Ил штрајкују ил троше отпремнине. Једино сељак ради. И молим Вас не вређајте наше сељаке називајући елиту сељацима. Не прљајте то име. А Гашића имамо на сваком кораку. У сваком граду и могући су на сваком месту. Све је то за Наше добро или бар боље сутра.
  • 07.12.2015 14:06
    Takvih je mnogo

    Prosto ne znam ko je zanimljiviji lik na našoj sceni: jedan Kačavenda ili jedan Gašić...
  • 07.12.2015 13:49
    nedao bog da budem clan demokrata ni cede praska n
    e ovo vam je demokratska demokratijaili u prevodu rijaliti demokratija gde od dzukela i sljama pravite javne licnosti.Pa i sam pojam javna licnost kod nas je naopacke izokrenuta.Maric je kul,Mitrovic odlozio dzukcu robiju(jaci od zakona),RTS kao javni servis se sprda sa vladom i drzi nepismene novinare.B92 u normalnim zemljama bio bi zabranjen.Nemogu da shvatim da mladi s fakultetskom diplomom gledaju" farmu"" brata".Pitam se dali sam ja u problemu ili ova nasa demokratija, sigurne kuce rasturise pola brakova nepismenim gradjanima svaka druga rec je "seljak" "brate" "definitivno"a ustvari neznaju sam pojam tih reci.Nedirajte seljake ,jedino zdravo razmisljanje u ovoj ludackoj demokratiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija