Traži se novi ministar odbrane, kandidati bivši vozač guvernerke i Maja Gojković?

Dok premijer razmatra ko bi mogao da nasledi Bratislava Gašića, red funkcionera koji se sami nude sve je duži.
Dok premijer razmatra ko bi mogao da nasledi Bratislava Gašića, red funkcionera koji se sami nude sve je duži.

Među onima koji u Ministarstvu odbrane predstavljaju sebe kao "dobar izbor" i praktično se nude kao rešenje je sadašnji državni sekretar Zoran Đorđević. U svojoj karijeri on je pre državne funkcije bio stranački vozač guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković.

Prema nezvaničnim navodima iz Nemanjine 11, pitanje Gašićeve smene bi i zvanično trebalo da usledi tek pošto Narodna skupština usvoji budžet, a to zasedanje počinje danas.

"Odluka o budućem ministru nije nimalo laka jer je činjenica da je smena Gašića bila iznenadna i da je pitanje njegove zamene 'došlo odjednom'. O tome se jednostavno uopšte nije razmišljalo da bi sada odmah i bilo rešenja", kaže sagovornik "Blica", koji ističe da za Gašićevu smenu treba da glasa skupštinska većina od 126 poslanika.

Uporedo sa nametanjem pojedinaca, od trenutka kada je saopšteno da će Gašić biti smenjen u Ministarstvu odbrane i Vojsci je nastala pometnja među oficirima sa višim činovima.

"Najbanalnije opisano, to je 'tenzija viših činova'. Jedina tema je ko će doći i da se to sazna pre drugih kako bi se zauzele pozicije", kaže sagovornik ovog lista iz Ministarstva.

Premijer još nije doneo odluku ko će biti novi ministar odbrane, što su potvrdili i njegovi najbliži saradnici. "Personalog rešenja još nema. Nije isključeno da premijer izabere ženu za ministra odbrane. Međutim, neće se prelamati preko kolena, već će se dobro promisliti, kaže jedan od ministara.

Među glasnijim pričama u Vladi je da nije isključeno da se premijer odluči da ministar vojske bude žena. Međutim, ni to niko ne želi zvanično da komentariše. Jedno od rešenja koja se pominju je predsednica parlamenta Maja Gojković ali, kako navodi neimenovani izvor, za sada najprihvatljivije od svih imena u opticaju je ministarka Jadranka Joksimović, mada s malim šansama da to bude konačna odluka.

  • Stara garda

    27.12.2015 11:25
    Bolje ukinuti vojsku nego imati takve likove za ministre odbrane.Manja će šteta biti.
  • 11.12.2015 10:50
    Ja sam za NAŠU MAJU!
  • brrr

    10.12.2015 16:16
    skola
    A ti bla bla bla... SAMO DA ZNAS SKOLA JE JAKO BITNA, SVIMA, PAMETNIMA, OBRAZOVANIMA ALI NIJE BITNA ONIMA KOJI JE NEMAJU I NIKAD JE NECE IMATI. I uvek je bila bitna. Toliko...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija