Prete novinarki B92, a SNS je optužuje da je "instruisana"

Tri dana od kada je ministar Gašić uvredio novinarku B92 Zlatiju Labović ona svakodnevno dobija pretnje putem društvenih mreža. U međuvremenu, odbor Srpske napredne stranke u Kruševcu optužio je novinarku da je "instruisana da isprovocira ministra".

Preko društvenih mreža Fejsbuk i Tviter novinarki B92 Zlatiji Labović upućuju se uvrede i govor mržnje. Zbog toga je B92 o svemu obavestio policiju.

"Prvo žrtva seksističkog komentara ministra odbrane Bratislava Gašića, a potom žrtva uznemiravanja onih koji se ne slažu sa kaznom koju je Bratislav Gašić, zbog onoga što je uradio, morao da podnese. Bivanje drugi put žrtvom jeste stanje u kojem je novinarka još uvek. Komentari koje trpi mogli bi se izliti iz virtuelnog prostora društvenih mreža i iz tog razloga reakcija kojom se nedvosmisleno osuđuje ovakvo postupanje je neophodna da ne bi postala žrtvom i treći put. Smatramo da se u ovoj, ali i u drugim sličnim situacijama pritisaka na novinare, ne sme zaboraviti kontekst", saopštava B92.

U isto vreme, u Kruševcu, gradu u kome je nekada Gašić bio gradonačelnik, iz SNS optužuju novinarku da je ona za sve kriva. "Pogledajte na snimku koliko je slobodnog prostora imala. Ona nije direktno isprvocirala ministra, ali bi voleli da znamo kako se naziva takav stav u žurnalistici. Kako bi se vi osećali da neko bude u tom položaju dok gledate pravo u kamere...", rečeno je na konferenciji za novinare Ivana Manojlovića, člana saveta za informisanje SNS u Kruševcu.

Naprednjaci tvrde da ovako "fabrikovane laži" imaju za cilj destabilizaciju države, a da iza svega stoji tajkunsko mafijaški lobi koji je platio, kako tvrde, nekoliko miliona evra da se Gašić skloni sa mesta ministra odbrane. "Gašić nije upotrebio ni pogrdne reči, ni psovku. Nije čak upotrebio ni reč 'mrzim' već 'volim'. I on je čovek od krvi i mesa. Izvinio joj se kao da je u najmanju ruku on rekao novinarki da klekne. Kao da ona svojim položajem nije sama ponizila profesiju", navode kruševački naprednjaci i dodaju da je isto tako "mogla i da okrene leđa".

Integralni tekst sa konferencije objavljen je na sajtu opštinskog odbora SNS-a Kruševac, ali je ubrzo sklonjen. Inače, u arhivi tog sajta se vidi da je dosadašnja praksa bila da se nakon svih redovnih konferencija za novinare postavi transkript, ali i video snimak sa konferencije. Snimka ove konferencije nema ni na zvaničnom Jutjub kanalu SNS iz Kruševca, ali zato na Fejsbuk stranici postoje fotografije u postu sa današnjim datumom pod naslovom "Redovna konferencija za novinare".

SNS se ogradio od stava svog člana. "Izjava Ivana Manojlovića o Zlatiji Labović i njenoj medijskoj kući B92 ne predstavlja stav Srpske napredne stranke, koja se od takvog stava ograđuje", navodi se u saopštenju.

  • Popović

    10.12.2015 15:20
    Ovih dana mi se čaša prepunila, a upravo ovo je jedna od kapi koje nisu imale gde. Sa ženom sam već razgovarao, odlučili smo da emigriramo. Odosmo daleko od ovakvih idiotarija. Do viđenja
  • 09.12.2015 21:16
    Dragi moji građani, sada lepo vidite šta znači to što posle 5. oktobra nije sprovedena lustracija. Da se sprovela lustracija svega ovoga danas ne bi bilo.
  • B

    09.12.2015 20:13
    Ovako dobar tekst ni njuz.net ne bi smislio. E moj gradski poltronski odboru, ovako isto možete da napadnete silovanu ženu šta je tražila sama na ulici, dete koje nema hleba da jede zašto se ne zaposli u rudniku, ili smrtno bolesnog čoveka da je sam kriv što se rodio pored fabrike uranijuma. Ja sam apsolutno ravnodušan prema svim strankama i svi političari su mi isti, ali ne mogu da shvatim ovakav nivo neljudskosti i licemerja... Dakle odvratni ste, niste dostojni da budete ni lj od ljudi, ne zaslužujete ni odgovor na ovo - samo prezir, okretanje nosa na drugu stranu kad se nađete u blizini nas normalnih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija