Ligaši sutra protestuju zbog smanjenog budžeta Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine u ponedeljak, 11. januara organizuje protestnu šetnju u Beogradu zbog smanjenja pokrajinskog budžeta.

Protest će krenuti u 11.55 časova sa Trga Nikole Pašića, a završiće se kod Ustavnog suda na Bulevaru Kralja Aleksandra 15.

Delegacija LSV će zatim predati inicijativu Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu Republike Srbije.

"Moramo da zatražimo reakciju najviše sudske instance jer je budžet Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2016. godinu, blago rečeno, sramotno manji od ustavom zagarantovanih najmanje 7 odsto republičkog", pojasnio je za "Dnevnik" Dušan Jakovljev, predsednik Političkog saveta LSV i šef Poslaničke grupe Lige u Skupštini APV.

Podsetimo, budžet Pokrajine iznosi 57,8 milijardu dinara, što je najmanji budžet od 2010. godine i iznosi dva odsto ukupnog republičkog budžeta.

Autor: 021

  • NS

    10.01.2016 12:59
    Nervirao bih se da ne znam da i ovako sve te pare iz republickog budzeta idu u dzepove pokrajnskim politicarima i njihovim pajtasima iz privatnih firmi.
  • andrej

    10.01.2016 12:04
    Drugi da se ugledaju
    Eto, ima u Srbiji i drugih regiona i regionalnih stranaka, treba da se ugledaju na ovu LSV, da se tako bore za svoj kraj
  • ivan s

    10.01.2016 11:55
    nistakontrasombora@gmail.com
    Samo pratite Čanka, on barem poznaje Beograd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.