DS, LDP i Levica Srbije osuđuju Krkobabićevu izjavu

Demokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Levica Srbije oštro su osudile izjavu predsednika PUPS-a Milana Krkobabića da penzioneri mogu da zaborave na penzije ukoliko koalicija oko Aleksandra Vučića ne pobedi na izborima.
Demokrate su ocenile da je izjava Krkobabića skandalozna i da predstavlja primitivan način zastrašivanja najstarijih sugrađana koji su svojim časnim radom stekli pravo na penziju.
 
“Čovek koji se predstavlja kao zaštitnik penzionera i koji je, kao predsednik stranke koja navodno zastupa interese penzionera, podržao smanjenje penzija, sada dozvoljava sebi da, radi jeftinih političkih poena upućuje tako strašne pretnje penzionerima. I to bez stida i srama”, navodi se u saopštenju DS-a.
 
Liberalno demokratska partija ocenila je da je izjava Krkobabića kojom, kako se navodi, "ucenjuje penzionere u Srbiji" da svoj glas daju Vučiću, "skandalozan primer zloupotrebe najugroženijih građna Srbije u predizbornoj kampanji.
 
"Izjava Milana Krkobabića samo je nastavak licemerja i još jedan dokaz stravične manipulacije kojom se dinastija Krkobabića služi u političkim kalkulacijama", naveo je LDP u saopštenju. Kako se dodaje, pored toga što je učestvovao u smanjenu penzija Krkobabić se i "lažno predstavlja kao gazda glasova penzionera".
 
Lider Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da je Krkobabićeva izjava sramotna. "Sramota je što je tako nešto izjavio zato što penzije nisu ni njegovo, ni vlasništvo Aleksandra Vučića, već su vlasništvo penzionera. To je njihova imovina koju im zajedno otimaju Vučić i Krkobabić", rekao je Stefanović novinarima u Lazarevcu.
 
Stefanović smatra da je Krkobabić zapravo svojom izjavom hteo da kaže da će ostati bez direktorskog mesta u Pošti, ukoliko Vučić ne pobedi. "Da prevedem - ako Vučić ne pobedi, neću više biti direktor Pošte sa velikom platom, a moj sin neće više biti u Privrednoj komori - to je zapravo Krkobabić hteo da kaže građanima", istakao je Stefanović. Lider Levice Srbije je podsetio da su Aleksandar Vučić i njegove političke sluge, među kojima su Krkobabić, Ljajić, Vulin smanjili penzije, dodajući da će to nastaviti da rade, ukoliko pobede na izborima.
 
Autor: N1
  • Pa

    05.04.2016 12:42
    šta
    Pa šta reći, čovek je klasinčni "hustler", on je taj koji je učestvovao u smanjivanju i ukidanju penzija u Vučićevoj vladi, možda se ova izjava odnosi na njegovu celokupnu rodbinu koju je zaposlio u Telekomu.
  • savo

    03.04.2016 10:51
    Od kada je Vučic na vlast više od 300 nas smo zaboravili na penziju. Vulin Vučic su nam uzeli krvavo stečeno pravo.A sa vama uzecetr i dušu ovom blesavom narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.