DS pokrenuo postupak protiv Bastaća, on napustio stranku

Demokratska stranka pokrenula je postupak protv svog funkcionera, predsednika beogradske opštine Stari grad Marka Bastaća jer je otkriveno da je izdavao stranačke menice bez pokrića.
Koristio ih je za svoju kampanju u Opštini Stari grad, iako je znao da je račun DS-a u blokadi, kao i da je to protivzakonito, prenosi N1. Iz DS-a najavljuju da će protiv Bastaća najverovatnije pokrenuti i krivični postupak.
 
Na zatvorenom delu sednice Glavnog odbora DS, predsednik stranke Dragan Šutanovac rekao je da će se ispitati sve finansijske malverzacije i poručio da će DS biti stranka čistih računa i časnih ljudi.
 
Marko Bastać je potom, kako navode u DS-u, saopštio da će izaći iz te stranke jer se, kako kaže, bavi sobom i nema platformu za borbu protiv SNS-a.
 
Bastać je inače u žižu javnosti dospeo nakon izbora kada su mediji objavili da su na listi DS-a u opštini Stari grad, čiji je nosilac bio, njegova supruga, njena sestra, njegova sestra i njen suprug, jedan rođak i majka njegovog kuma. 
 
Raspušten odbor u Kragujevcu
 
Na današnjoj sednici Izvršnog odbora takođe je raspušten gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu i za poverenika je imenovan Ivan Dubljanin.
 
"Kragujevački gradski odbor je raspušten zbog nestručnog rada i zbog višemesečnog odsustva predsednika tog odbora, koji boravi i radi na drugom kontinentu. Vreme je da konsolidujemo rad stranke u gradu na Lepenici", rekao je predsednik izvršnog odbora Radoslav Milojičić.

Teme

ds
  • bivsi

    19.12.2016 10:01
    ds
    Zakasnio si Sutanovac. Kakav si samo imao sljam u Novom Sadu. Nije ni cudo sto ste izgubili izbore,i treba. Ponasali se kao Bogom dani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija