Nastavnici započeli novi štrajk glađu

Prosvetni radnici Živadin Disić i Petar Blagojević kojima su vraćene licence nakon štrajka u februaru, počeli su drugi štajk glađu.
Oni su to učinili jer nije ispunjen njihov zahtev da budu vraćeni na posao.
 
Forum beogradskih gimnazija naveo je da je dobio obećanje ministra prosvete Mladena Šarčevića da će taj slučaj rešiti u "najhitnijem roku".
 
Petar Blagojević predavao je tehničko obrazovanje u Kragujevcu, ali mu je pre tri godine oduzeta dozvola zbog, kako je kazao novinarima "grubog postupanja prema jednom učeniku". On je tokom prvog štrajka glađu novinarima kazao da je dobio upravni spor i da je rešenje o gubitku licence poništeno. 
 
Živadin Disić predavao je istoriju u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Nišu u kojoj je dobio otkaz nakon što ga je, kako je naveo, "nastavnik te škole fizički zlostavljao". Kako je rekao, nastavnik koji ga je napao prekršajno pravnosnažno osuđen zbog fizičkog zlostavljanja, ali da i dalje radi, dok on ne radi već dve i po godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija