Vučić: Brza pruga Beograd - Budimpešta za tri godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pekingu da očekuje da će u naredne dve i po ili tri godine krenuti voz na pruzi Beograd - Budimpešta.
Kako je dodao, ta relacija će se prelaziti za manje od tri sata kao i da da je sa kineskim partnerima razgovarao i o RTB Bor, ali i o drugim infrastrukturnim projektima i ekonomskoj saradnji.
 
"Treba da pravimo priču oko brze pruge Beograd-Budimpešta. Očekujem pre kraja godine da se nađemo zajedno sa kineskim i mađarskim premijerom u Subotici i da pokrenemo radove na pruzi Subotica - Novi Sad i Beograd - Stara Pazova", rekao je Vučić. 
 
On je novinarima izneo pojedine detalje razgovora sa velikim kineskim kompanijama ali i poručio da nema rezultata preko noći te da i mi, kao i Kinezi, imamo poslovice a jedna od njih kaže "zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača". 
 
Premijer je ukazao da smo, na primer, odnose sa kompanijom Higer gradili tako što smo kupili pet električnih autobusa koji su danas u Beogradu.
 
"Želimo da ih imamo stotinu, da ukinemo trolejbuske linije zato što nam prave probleme u elektronaponskoj mreži, zato što kada jedan stane onda stane pola saobraćaja u toj ulici, što više nema nikakvog smisla", naveo je on. 
 
Kako je naveo, razgovaralo se kako spasiti fabriku "Ikarbus" i 240 plus 10 zaposlenih na određeno vreme. 
 
"Pregovarali smo sa Poljacima, sa Jinjogom, sa Higerom. Sa njima gradimo naše odnose. Kažemo, kupićemo vam prvu ili prve dve godine punu proizvodnju, ali dajte da se proizvodi više i da radnici rade bolje", naglasio je Vučić. 
 
Podvukao je i da je razgovarano i o RTB Bor, da su tri kompanije zainteresovane, a da će sa dve imati razgovore u Kini. 
 
"Kaskamo za svetom i moramo da požurimo. Moramo da imamo njihove tehnologije da bismo mogli da učestvujemo na najbolji mogući način. Da branimo svoju zemlju, ali pre svega da prodamo naše oružje svuda po svetu", naglasio je Vučić.
  • Perica

    14.05.2017 16:09
    ##############################
    Kažu da brzi voz,mora poćeti da koći u S.Karlovcima
    da bi se zaustavio u Novom Sadu!?
    Tako je brz...mogu da budem Politićar...a
  • ĐURA

    14.05.2017 15:33
    BRZI LAŽOV OD IZBORA DO IZBORA
    Pa ovih dana je trebalo da Lopatate ,kamen temeljac!!!!
  • ocekivanje

    14.05.2017 13:53
    "da očekuje"
    "Očekujem pre kraja godine"
    "Želimo da ih imamo"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija