VIDEO: Jedna osoba poginula u prevrtanju poljskog autobusa punog dece kod Feketića

Jedan muškarac je poginuo, a 24 osobe su povređene u prevrtanju autobusa poljskih registracija danas oko 9.40h na autoputu Subotica - Novi Sad, kod Feketića.
Poginuo je 50-godišnji muškarac, jedan od trojice vozača poljskog autobusa. Poginuli se nalazio sa suvozačkom mestu.
 
Troje teško povređenih prebačeno je u Novi Sad - dvoje u Klinički centar Vojvodine i jedan u Dečiju bolnicu. U Urgentni centar KCV-a primljena su dva muškarca, od kojih je jedan u kritičnom stanju, izjavio je Dušan Nikolić, načelnik urgentne hirurgije Urgentnog centra.
 
"Jedan muškarac je srednje životne dobi sa teškim telesnim povredima i on je na operaciji, a drugi je zadobio lakše telesne povrede i čeka na operativno lečenje kad se završi kompletna dijagnostika. Za muškarca koji je zadobio teške povrede više organskih sistema rano je govoriti, reč je o ozbiljnim povredama i u kritičnom je stanju, opasnom po život", rekao je Nikolić. Prema njegovim rečima, za mlađeg, lakše povređenog muškarca, zdravstvene prognoze su za sada dobre.
 
U opštu bolnicu u Vrbasu smešten je 21 pacijent i oni su u relativno dobrom stanju, rekla je predstavnica te zdravstvene ustanove Slavica Otović. 
 
"Sve se odvijalo veoma brzo. Pacijenti koji su ostali u Opštoj bolnici u Vrbasu su u relativno dobrom stanju, ostali su na posmatranju 24 sata nakon što im je pružena medicinska pomoć", navela je Otović.
 
U autobusu, koji je iz Grčke išao u Poljsku, bilo je 50 putnika i tri vozača, od čega 27 dece starosti od 13 do 16 godina. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao povređene.
 
Putevi Srbije: Autoput je bio bezbedan za saobraćaj
 
Predstavnici poljske turističke agencije iz Poznanja tvrde da su nesreću najverovatnije prouzrokovali oštri predmeti na putu koji su probušili gumu autobusa, starog svega dve godine, što demantuju iz "Puteva Srbije".
 
"Uvereni smo da uzrok nesreće mogu biti najpre oštri predmeti razbacani po drumu, pošto je autobus prošao kroz tehnički pregled, vozilo je staro dve godine, a za volanom je bio iskusan vozač", saopštila je Ana Bjelak iz turističke agencije iz Poznanja koja je Poljacima organizovala letovanje u Grčkoj.
 
U "Putevima Srbije" to demantuju, navodeći da "redovno obilaze državne puteve, što je bio slučaj i danas kada je stručni nadzorni organ Puteva Srbije prošao tom deonicom neposredno pre saobraćajne nezgode, gde je kolovoz bio u tehnički ispravnom stanju i bez oštrih predmeta". 
 
"Drugim rečima autoput u smeru ka Subotici kod Feketića bio je bezbedan za saobraćaj. Prema preliminarnim informacijama, uzrok saobraćajne nezgode je ljudski faktor", kažu u "Putevima Srbije".
 
Kako visoke temperature utiču na koncetraciju, sporije reagovanje i slabije opažanje, iz tog preduzeća apeluje na vozače da posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju.
 
Podsetimo, na današnji dan 2008. godine autobus poljskih registracija sa 68 putnika prevrnuo se na autoputu Novi Sad - Beograd, kod skretanja za Slankamen. Tom prilikom poginulo je šest osoba, među kojima dvoje dece.
 
  • @hejter

    13.07.2017 23:33
    Vozio se ja. U Hrvatskoj su OK, u Mađarskoj baš i ne. U Poljskoj kako koji. U Slovačkoj ima deonica koje su dobre, a ima ih koje su kao stari put za BG. U Holandiji su dobri, ali džaba kad je prosek 55 na sat na dobar dan.
  • Vojvosadjan

    12.07.2017 14:13
    @roterdam
    S.re mi se od vas sto svaki dan ovde pretite kako u septembru idete iz ove nedodjije... idi bre vise ne laj.

    A tek od ovog ˝da li ste ljuti˝.. daj gari prestani da planinaris po ....
  • Roterdam

    12.07.2017 10:52
    @Sofer
    Srbija
    "Toliko da znate vi sto kukate na Srbiju"

    I ja sam jedan od tih sto kuka . Ove godine konacno odlazim iz Srbije . Ne dao bog da se vise ikada vratim u ovu nedodjiju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.