Vučić na Tviteru i dalje premijer, Nikolić predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na društvenoj mreži Tviter je i dalje premijer, a Tomislav Nikolić još predsednik republike, iako se na tim funkcijama ne nalaze već više nedelja.
Zvanični nalog predsednika države @predsednikrs, koji prati više od 45.000 ljudi, još nosi ime Tomislava Nikolića i stoji njegova fotografija, a poslednji tvit je ostavio 27. februara. Isto je i na Fejsbuku gde se Nikolić takođe vodi kao predsednik, gde ga prati više od 146.000 ljudi, a poslednji post je od maja, prenosi Danas.
 
I zvanični nalog premijera @SerbianPM, za koji je kad je otvoren rečeno da će ostati u funkciji bilo kojeg budućeg predsednika Vlade Srbije, i sada se vodi kao Aleksandar Vučić. Ovaj tviter nalog prati 18.700 "tviteraša", a poslednja objava je od 19. januara kada je "retvitovana" Vučićeva izjava za Dojče vele.
 
Aktuelni predsednik Vučić, od kada je ušao u kampanju za predsedničke izbore pa do danas, aktivno koristi nalog @avucic koji je do tada važio kao njegov zvanični nalog kao predsednika SNS. Taj nalog prati više od 205.000 ljudi u ovom trenutku i aktivan je svakodnevno poslednjih sedmica. Vučić ima i svoju ličnu Fejsbuk stranicu, koju je lajkovalo do sada više od 150.000 korisnika.
 
Na pitanje Danasa kada će se ispraviti profili na društvenim mrežama, u kabinetu predsednika Vučića nisu imali odgovor.
 
S druge strane, aktuelna premijerka Ana Brnabić za sada nema zvanične naloge na društvenim mrežama. Ona na Fejsbuku ima stranicu koja se ne vodi kao zvanična, a koju je lajkovalo manje od 200 ljudi. Takođe, ima i privatni tviter nalog, na koji je objavljivala i vesti iz vremena dok je bila ministarka državne uprave i lokalne samouprave, a koji prati manje od 6.000 ljudi.
 
Da li i kada premijerka planira da otvori zvanične naloge na socijalnim mrežama za komunikaciju sa građanima, u njenom kabinetu nisu znali da odgovore za sada.
  • Social media

    28.07.2017 16:49
    Neka mi plate pa cu im "apdejtovati" naloge.Sendvici i roba siroke potrosnje ne dolaze u obzir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.