Igor Jurić: Uvesti doživotnu kaznu zatvora za ubice dece

Predsednik fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić pozvao je na potpisivanje peticije za uvođenje doživotne kazne zatvora za ubice dece, bez mogućnosti pomilovanja.
"Nisam siguran da će takva kazna smanjiti broj ubica, ali je to odlična prevencija i zaštita da oni ne ponove takve strašne zločine", rekao je Jurić.
 
On je rekao da Fondaciji sigurno neće biti teško da sakupi zakonski minimum od 30.000 potpisa, ali da to nije primarni cilj. 
 
"Želimo da naša javnost shvati kolika je opasnost i od ubice koji izađe u 65. godini. Siguran sam da će opet počiniti ubistvo", rekao je Jurić. Prema njegovim rečima, u našim zatvorima sa 120 zatvorenika radi jedan psiholog, tako da se teško može očekivati da se ubice poprave u zatvoru. 
 
Peticija će biti pokrenuta 23. oktobra.
  • doživotna robija

    12.10.2017 15:23
    Za ovog čoveka imam samo divljenje i poštovanje. U ličnoj tragediji je uspeo da se bori za sve buduće slučajeve stradanja dece od ruke monstruma i potpuno se slažem da se uvede smrtna kazna za svirepa ubistva dece a doživotna robija svakako.
  • Čučuk Stana

    12.10.2017 13:11
    Rekla sam sta bih ja uradila, ovog coveka kao roditelja smatram mnogo boljim od sebe jer ja to ne bih izdrzala na takav nacin, da se bori posle takve tragedije za dobrobit svih nas!
  • Tata Ikun

    12.10.2017 12:40
    Smrtna kazna za sve ubice zajedno sa silovateljima dece/pedofilima. Doživotna za sve ostale silovatelje. A ove što kombinuju oba zločina na lomaču da sagore, čisto da se pripreme za večnost, kao uslugu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija