U Srbiji u ovoj godini ubijeno 29 žena i dvoje dece u porodičnom nasilju

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izjavila je da je u ovoj godini u porodičnom nasilju ubijeno 29 žena i dvoje dece.
U Srbiji u ovoj godini ubijeno 29 žena i dvoje dece u porodičnom nasilju
Foto: Pixabay
"Ti brojevi nam šalju loše poruke. Od jula smo imali relativno miran period u kojem nije bilo smrtnih ishoda porodičnog nasilja, ali u zadnjih mesec dana dogodila su se ubistva koja su nas sve potresla. Bez obzira šta radimo, imamo opet tragične situacije, tri žene su ubijene, a dva muškarca izvršila samoubistvo", rekla je Stanojević za RTS.  
 
Ona je navela da se broj ubijenih žena i dece približava brojci od prošle godine.  
 
"Tada su stradale 33 žene i četvoro dece. Zakon (o sprečavanju nasilja u porodici) jeste imao efekata, bilo je više od 10.000 intervencija, hitnih mera, od kada je zakon stupio na snagu. To su uslovno dobri rezultati", dodala je Stanojević.  
 
Ona je kazala i da muškarci trpe nasilje i da ih je sramota da o tome govore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.