Šest godina zatvora Nišliji koji je pijan izazvao udes u kojem su poginuli mama i beba

Vozač kombija Dragoljub Jocić (45) iz Niša, koji je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule Jovana Ljubić (28) i njena šestomesečna beba D. Lj., osuđen je na šest godina zatvora, dok će mu vozačka dozvola biti oduzeta na pet godina.
Šest godina zatvora Nišliji koji je pijan izazvao udes u kojem su poginuli mama i beba
Foto: 021.rs
Ove sankcije predviđene su sporazumom o priznanju krivičnog dela, koji je Jocić postigao sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, a koji je prihvatio i Viši sud u Nišu.
 
Od dana teške nesreće na autoputu Beograd - Niš kod Aleksinačkog Bujmira, Jocić se nalazio u pritvoru koji mu je rešenjem suda produžen do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.
 
Kako je "Blic" ranije pisao, porodica Ljubić vraćala se kobne noći sa svadbe u Aleksincu, kada su se oko 21.40 časova zaustavili u zaustavnoj traci da bi Jovana podojila bebu koja je plakala. U tom trenutku, na njihov "golf 4" od pozadi je naleteo kombi "opel vivaro", kojim je upravljao Jocić, i gotovo u potpunosti smrskao zadnji deo vozila.
 
Kako se navodi u optužnici Višeg javnog tužilaštva, Jocić je u krvi imao 1,8 promila alkohola "što odgovara stanju veoma teške alkoholisanosti, usled čega apsolutno nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom i kretao se zaustavnom trakom, gde je zabranjeno kretanje vozila".
 
D. Lj, koja je sa majkom bila na zadnjem sedištu, preminula je na licu mesta usled višestrukih povreda glave, vrata, grudnog koša i trbuha.
 
Jovana je prebačena u Klinički centar u Nišu sa višestrukim prelomima i povredama tela, ali je preminula 1. oktobra 2017. godine na Klinici za hirurgiju, uprkos naporima lekara da joj spasu život.
 
Kombi se posle čeonog naletanja na zadnji deo "golfa" nije odmah zaustavio nego tek posle stotinak metara, a vozač Jocić je priveden. On se pred istražnim organima branio da nije imao nameru da pijan vozi te noći već da je neplanirano seo za volan da bi prebacio prijateljicu kojoj je pobegao autobus. Nije mogao da odredi koliko je pića popio i u kojem vremenskom periodu.
 
Jocić je bio optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina. Kazna predviđena sporazumom je na sredini raspona između minimalne i maksimalne kazne.
  • cinik

    30.03.2018 11:42
    srbijo, najlepša bajko!
    Rađaj, ne ogdađaj!
  • Jovan

    30.03.2018 07:22
    Šest godina?! Šest?! Za ubistvo mame i šestomesečne bebe?! Bolje da ne pišem ništa ovde, ne bi mi odobrili komentar.
  • Dzigerica

    30.03.2018 00:25
    Da poludiš
    Pa ovi ce mu vratiti vozacku cim izadje iz mardelje. Pa stvarno da covek nepoveruje koji debili su sudije u ovoj našoj smrdiji. Ustvari i nisu,platio im je Jocic i eto,moze sve kada platiš sudije,pet,šest godina za ubistvo majke i deteta od 6 meseci,pa gde ovo ima. I Odma da sedneš za volan posle izdrzavanja kazne. Jedete mi dzigericu samo sa ovakvim informacijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.