"Veliki brat" u Skupštini Srbije, od septembra 111 kamera

Gotovo svaki ćošak Skupštine Srbije od septembra će biti pokriven video-nadzorom, pišu "Novosti".
"Veliki brat" u Skupštini Srbije, od septembra 111 kamera
Foto: 021.rs

Prema informacijama lista, ispred i oko Skupštine biće postavljeno 111 kamera, koje će snimati unutrašnjost zgrade, ali i sve što se dešava u okolini.

Posle uvođenja video-nadzora u parlamentu neće moći da se ponovi slučaj od pre nekoliko meseci, kada je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao da je u ulaznom holu Skupštine gazio hrvatsku zastavu, zbog čega je delegacija te zemlje, sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem na čelu, prekinula zvaničnu posetu zakonodavnom domu.

Diplomatski odnosi su se tada uskomešali, a zbog nepostojanja kamera, ostalo je samo da se veruje Šešelju na reč, pa nikada nismo saznali, podseća list, da li je lider SRS zaista skakao po šahovnici.

Skupština Srbije raspisala je javni konkurs za uvođenje sistema video nadzora, a traži najboljeg ponuđača koji će da ugradi 76 unutrašnjih kamera. Takođe, spolja će biti postavljene još 23 kamere, koje će pokrivati fasadu.

Šest kamera će snimti ulaz i prilaze kojima se automobilima može doći skoro do vrata. Dve pokretne i dve fiksne kamere namenjene su da "uhvate" panoramske snimke okoline, navodi list.

Biće postavljene i dve antivandalske kamere s posebnom zaštitom koje se teško uništavaju i snimaće deo ispred Skupštine. Prema planu, tokom jula će biti izabran pobednik konkursa koji se bira po principu najniže ponudjene cene.

Tokom avgusta će trajati radovi, a posle postavljanja sistema biće sprovedena i obuka zaposlenih u parlamentu kako da koriste video-nadzor, koji će raditi bez prestanka.

  • Lala

    06.07.2018 16:40
    Da ih bolje vidimo (kad su u sali)kako surfuju netom i dopisuju se od naseg novca kupljenim telefonima i laptopovima
  • @Joe

    06.07.2018 15:07
    Nije Seselj, bata se bavi i uvozom/distribucijom kamera za nadzor
  • Bob

    06.07.2018 13:57
    Znaci vodja dobija Jos jedan tv u kabinetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.