Neispravno 28 odsto pregledanih vozila

Procenat neispravnih automobila ove godine, kao i u prošle, ispod je trećine tehnički pregledanih vozila, pokazali su rezultati tradicionalne akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", koju organizuje Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Neispravno 28 odsto pregledanih vozila
Foto: Pixabay
Pred početak letnje sezone, od 11. do 16. juna, priliku da provere tehničku ispravnost automobila, na više od 70 linija tehničkih pregleda širom Srbije, iskoristilo je oko 5.000 vozača, piše u saopštenju AMSS, u kom se precizira da su rezultati pokazali da svega 28 odsto ima neku neispravnost.
 
Kako je utvrđeno, od neispravnih vozila, čak 41 odsto ima problem sa kočionim sistemom, 12 odsto sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 34 odsto automobila.
 
Za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu, dodaje se u saopštenju.
 
Tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", AMSS organizuje u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, dva puta godišnje.
  • комша

    06.07.2018 18:24
    А колики је проценат саобраћаних незгода у којима је узрок неисправност возила? Није ни 1%.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.