Smenjeni rektor u Kragujevcu podneo tužbu

Bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević podneo je tužbu Upravnom sudu na rešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića od 4. juna, kojim je smenjen sa dužnosti rektora.
Smenjeni rektor u Kragujevcu podneo tužbu
Foto: Pixabay
Arsenijević je rekao da je glavni razlog za podnošenje tužbe "nepostojanje pravnog osnova" i dodao da su u tom slučaju prekršeni i Ustav i Zakon o visokom obrazovanju.  
 
Pored tužbe, Arsenijević je Upravnom sudu podneo i zahtev za donošenje privremene mere na to rešenje, pa bi se u slučaju da bude prihvaćena, odluka ministra Šarčevića stavila "ad akta" do okončanja postupka po tužbi smenjenog rektora.  
 
Na pitanje Bete kakav ishod očekuje, Arsenijević je odgovorio da ga "ne interesuje, ali da hoće da ih nervira" i objasnio da je to sada novi zadatak za ministrov "veliki pravni tim".
  • Kragujevcanin

    06.07.2018 20:44
    Ovo je manevar skretanja paznje. Istraga sluzbi za borbu protiv visoke korupcije i kriminala je pri kraju. Sledice privodjenja i hapsenja, Arsenijevic zeli da se u buducim akcijama policije postavi u ulogu zrtve koju, eto proganja politika jer ih nervira, a ne korumpiranog coveka aktera brojnih zloupotreba. Red je krivicno da odgovara, a moze se on zaliti i Strazburu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.